Ziua a 15-a din 30 de zile de rugăciune: Java Pesisir Lor din Indonezia

De cinci ori pe zi răsună chemarea la rugăciune aici, în regiunea centrală a insulei Java din Indonezia. Când
ecoul chemării se aude în sate, majoritatea oamenilor se opresc din activităţile lor și merg să se roage. Cu fața plecată spre Mecca își repetă rugăciunile; apoi se ridică și se întorc la activitățile obișnuite.

Acești oameni, identificați sub numele de Java Pesisir Lor, alcătuiesc o populație de 36 de milioane. Zona în care se află acest grup etnic este dens populată şi este cunoscută pentru oamenii prietenoși și câmpurile luxuriante de orez.

Comunitatea este una predominant agricolă, cei mulți dintre bărbați lucrând la câmp. Totuși, o mare parte din rândul tinerilor s-au mutat în orașele din apropiere, căutând oportunități mai bune pentru viitorul lor.

Chiar în mijlocul acestei schimbări culturale, ideea de familie și de cinstire a celor în vârstă este extrem de importantă. Poporul Java prețuiește comunitatea și timpul petrecut împreună și niciun sacrificiu financiar sau personal nu e prea mare pentru un membru al familiei. Nimic nu e
mai rău decât să creezi neplăceri familiei tale sau să o faci de rușine.

Din această cauză, mulți tineri urmează în continuare căile părinților lor, fie că e din convingere personală, fie că nu.

Continuă să postească, să se roage de cinci ori pe zi și să dăruiască săracilor, însă motivațiile lor provenin uneori din obligație, nu dintr-un crez real.

NE RUGĂM

Oportunitățile educaționale sunt o mare nevoie a tinerilor din familiile rurale, în special pentru fete.

Această zonă are nevoie de o conducere înțeleaptă şi onestă, în special pentru administrarea atentă a resurselor naturale care asigură cele necesare populației (Proverbele 27:23-24).

Locuitorii acestei regiuni au foarte puține ocazii să audă despre Isus. Ne rugăm ca indonezienii credincioși să fie plini de curaj în mărturisirea lor și Hristos să Se descopere în mod miraculos în mijlocul poporului lor.