Ziua a 19-a din 30 de zile de rugăciune: Musulmanii din Nepal

Sabir s-a născut într-o familie nepaleză de musulmani și era devotat familiei și comunității lui. Totuși, simțea că ceva lipseşte în viața lui. Într-o zi, l-a întrebat pe un învățător musulman respectat pentru a primi o asigurare. „Mă va conduce calea aceasta în Cer?” a întrebat el. „Cu voia lui Allah, da.” a fost răspunsul învățătorului.

Acest lucru l-a lăsat nedumerit pe Sabir, iar când a cunoscut câțiva creştini la facultate a fost atras de credința lor și de promisiunea Mântuirii. Crezând în Isus, Sabir și-a adus încă opt prieteni la Hristos și a fost botezat. La scurt timp după aceea, comunitatea musulmană l-a confruntat pe Sabir, considerând convertirea lui ca fiind demnă de pedeapsa cu moartea. Cei opt credincioși au fost prinși şi bătuți, dar Sabir a reușit să fugă în Kathmandu, unde a putut studia Biblia în continuare. Acum călătorește pe ascuns pentru a vizita credincioși din părți izolate ale Nepalului, încurajându-i să îşi împărtășească credința în „existența unui Dumnezeu viu, a Împărăției și a dragostei Lui”.

Musulmanii formează doar 7% din populația Nepalului, dar procentele sunt în creștere, parțial datorită convertirii de la religia majoritară, Hinduismul, în ciuda legilor stricte care interzic orice fel de prozelitism religios sau convertire. Deoarece Nepalul intenționează să implementeze legi chiar mai stricte cu privire la libertatea religioasă, apar îngrijorări cu privire la impactul acestora asupra libertății individuale, dar și amenințarea comunităților religioase minoritare. Comunitatea musulmană ar putea folosi forța pentru a-și apăra identitatea, populația majoritară hindusă este şi ea cunoscută pentru modul violent prin care își apară legile religioase şi toate acestea ar putea duce la agravarea conflictelor personale.

NE RUGĂM

Cei care Îl urmează pe Isus în Nepal sunt nevoiţi  să facă față multor amenințări. Să ne rugăm să aibă curajul necesar pentru a fi o lumină în acest loc.

Ne rugăm pentru legi care să promoveze pacea și să le acorde nepalezilor libertatea de a urma credința aleasă de ei.

Ne rugăm ca Împărăția lui Dumnezeu să crească în Nepal.