Ziua a 20-a din 30 de zile de rugăciune: Swahili Bajun din Kenya

Negustorii arabi care îşi duceau traiul de-a lungul coastei de est a Africii cu multe sute de ani în urmă, s-au căsătorit cu localnice şi le-au iniţiat în credinţa islamică şi în modul de viaţă a acestui grup etnic care astăzi se numeşte Swahili Bajun.

Ducându-şi viaţa pe coasta Oceanului Indian, ocupaţiile acestora erau pescuitul şi comerţul. Totul, începând de la mâncarea foarte condimentată, până la familie şi structura socială, a fost  influenţat de cultura arabă, Swahili Bajun fiind unul dintre triburile cele mai devotate Islamului din estul Africii.

Bărbaţii Swahili Bajun au responsabilitatea de a-şi întreţine familiile, economia locală bazându-se pe turism, o industrie destul de impredictibilă, iar la acest climat de nesiguranţă se adaugă şi recentele atacuri ale grupurilor teroriste. Multe femei contribuie şi ele la sporirea venitului familial prin diverse activităţi casnice, cum ar fi gătitul, cusutul şi negoţul. O altă îngrijorare majoră este creşterea consumului de droguri în rândul bărbaţilor tineri.

Simbolul Partidului Islamic Kenyan este larg răspândit în această zonă, alături de steagul alb cu o lună roşie şi o stea, care reprezintă conflictul dintre Creştinism şi Islam. Deşi sunt înconjuraţi de o populaţie kenyană majoritar creştină, cei din grupul etnic Swahili Bajun nu sunt de acord cu asocierea cu creștinii considerându-i mai degrabă duşmani.

NE RUGĂM
Viaţa este centrată în jurul moscheii. Ne rugăm ca liderii moscheilor să promoveze eforturile de a trăi în pace în această naţiune diversă şi să le asigure o conducere înţeleaptă tinerilor care ar putea fi atraşi de calea exremismului.
Ne rugăm pentru cei care sunt tentaţi de consumul de droguri şi pentru familiile care îi iubesc.
Ne rugăm ca Swahili Bajun să aibă oportunităţi de a întelege dragostea lui Isus şi de a răspunde mesajului Său.

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine