Vestea bună pentru spectatorii de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

În această vară, pentru prima dată în istoria de 90 de ani a acestei competiţii, cupa mondială la fotbal se joacă în Rusia, şi o organizaţie de evanghelizare din SUA intenţionează să ducă Evanghelia la cei peste 3 milioane de fani ai fotbalului care vor fi prezenţi în Rusia pe perioada campionatului.

Mision Eurasia a încheiat un parteneriat cu mai multe biserici din Rusia pentru a răspândi 600.000 de Noi-Testamente, din care 100.000 sunt ediţie specială în limba rusă.

Tineri creştini din Rusia vor avea un rol determinant în această lucrare.

„Mission Eurasia pune accentul pe pregătirea lucrătorilor şi mobilizarea acestora pentru a fi liderii noii generaţii din ţările din fosta Uniune Sovietică,” a declarat Sergey Rakhuba, preşedintele organizaţiei, pentru CBN News. „Ne aflăm în faţa unei ocazii uriaşe de a duce mesajul lui Hristos la fanii fotbalului din Rusia.”

„Vrem ca tinerii noştri, pe care i-am pregătit, şi care sunt plini de energie şi entuziasm, să împărtăşească mesajul Scripturii şi cel al credinţei cu oamenii din comunitate,” a continuat el.

Două sute cincizeci de biserici vor găzdui vizionări pe ecrane mari ale meciurilor, cu dorinţa de a folosi ocazia pentru a spune Evanghelia unor oameni care poate nu ar veni la biserică în mod obişnuit.

„Chiar dacă Rusia are problemele ei şi suferă din cauza sancţiunilor impuse la nivel internaţional, oamenii au totuşi o doză destul de mare de patriotism şi mândrie,” a spus Pavel Tokarchuk, directorul pentru Rusia al Mision Eurasia.

„Organizarea acestei competiţii aduce speranţa unui viitor mai bun între oamenii de rând,” a continuat el. „Aceasta e cea mai bună ocazie să le spunem care sursa reală a speranţei pentru ziua de mâine: o relaţie cu Domnul Isus Hristos.”

Activitatea misionară a fost restricţionată în Rusia prin lege în anul 2016.

„Este un motiv de îngrijorare şi facem un apel la toţi credincioşii din lume să se roage pentru biserica din Rusia,” a spus Rakhuba pentru CBN News.

Referindu-se la pachetul de legi Yarovaya, el a mai spus: „Nu este permis credincioşilor să-și proclame credinţa în afara bisericii. Din cauza aceasta ne-am gândit să organizăm aceste proiecţii în interiorul bisericilor, să invităm oamenii la ele şi să împărtăşim Evanghelia cu ei.”

Campionatul de Fortbal va avea loc în Rusia între 14 iunie şi 15 iulie.

Sursa: CBN News.