Ziua a 24-a din 30 de zile de rugăciune: Tânjetul Chinezilor Musulmani după un Mediator

În îndepărtatul colţ de nord-vest al Chinei trăieşte populaţia unui grup musulman cu o tradiţie colorată: chinezii musulmani-sufişti, o minoritate de mistici islamici care au lăsat în urmă o serie de elemente arheologice.

Această construcţie a fost numită Gong Bei de către chinezii musulmani Hui, Dongxiang şi Bao’an, iar în Xinjiang este cunoscută sub denumirea de Ma Za. Ma za este un termen arab sufit şi face referire la un memorial al sfinţilor sufişti.

Înţelesul iniţial al termenului Gong Bei era de construcţie sub forma unui dom sau de pavilion arcuit. Cu mult timp în urmă, în Xinjiang, odată cu moartea unui lider sufit, urmaşii acestuia şi credincioşii au construit pentru acesta un altar în cimitir. Musulmanii consideră acest mormânt un loc de întâlnire şi dialog între cei vii şi cei morţi şi un centru al întregii comunităţi.

La ocazii speciale, Gong Bei este vizitat de mulţimi de pelerini care se adună aici pentru a aduce omagii şi pentru a se închina împreună acelui lider. Credincioşii recită versete din Coran şi se roagă celor morţi. Ei cred că acest lider religios ar putea fi mediatorul dintre ei şi Allah şi avocatul lor.

NE RUGĂM

1 Timotei 2:4-6 Îl descrie pe Hristos ca fiind mijlocitorul nostru în faţa lui Dumnezeu. Ne rugăm ca aceşti chinezi musulmani să Îl cunoască pe Isus Hristos ca Mediator.

Ne rugăm ca musulmanii chinezi care vin la Gong Bei să aibă o revelaţie a iubirii lui Hristos pentru ei.

Să ne rugăm ca acei chinezi care Îl urmează pe Isus să fie o mărturie de curaj şi dragoste pentru Cel pe care-L urmează.

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine