Ziua a 27-a din 30 de zile de rugăciune: Noaptea Puterii

Laylat al Qadr, sau Noaptea Puterii celebrează revelarea primelor versete din Coran profetului musulman Mohammed. Acesta este un eveniment de o importanţă majoră, deoarece se consideră că rugăciunile şi faptele bune făcute în această noapte cântăresc mai mult decât rugăciunile şi faptele bune pe care le-ai putea face în decurs de o mie de luni.

Această noapte este cunoscută şi ca Noaptea Destinului, mulţi crezând că în această noapte se va stabili cursul pe care destinul lor îl va lua în anul următor; acesta este motivul pentru care este atât de important pentru musulmani să se roage pentru iertare şi pentru binecuvântare. Mulţi se vor ruga întreaga noapte, iar unii vor petrece ultimele zece zile ale Ramadanului la moschee, pentru a nu pierde această şansă specială.

Există păreri diferite cu privire la data exactă a Laylat al Qadr, dar majoritatea cred că aceasta cade întruna
dintre ultimele zece zile ale Ramadanului, mai probabil fiind una dintre cele impare. Dintre zilele impare, învăţătorii islamici au ales noaptea a 27-a (care este noaptea dinaintea zilei a 27-a, deoarece musulmanii consideră ca ziua începe odată cu apusul). Totodată, există şi o credinţă conform căreia îngerii petrec această noapte făcând călătorii între rai şi pământ, răspândind pace şi binecuvântări credincioşilor în timpul ce se roagă.

NE RUGĂM

  • În timpul Nopţii Puterii musulmanii Îl caută pe Dumnezeu cu toată fiinţa lor. Să ne rugăm Domnului să facă miracole şi să li Se descopere în visele şi viziunile lor.
  • Mulţi musulmani caută iertare pentru păcatele lor în această noapte. Să ne rugăm ca Isus să li Se reveleze ca fiind Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatele lumii (Ioan 1:29).
  • Să ne rugăm ca Noaptea Destinului să aducă oportunităţi lucrătorilor Împărăţiei de a împărtăşi Evanghelia.