Ziua a 28-a din 30 de zile de rugăciune: Sylhetii din Bangladesh

Ziua a 28-a din 30 de zile de rugăciune: Sylhetii din Bangladesh

Majoritatea celor 11 milioane de sylheti trăiesc în nordestul Bangladeshului, în districtul Sylhet, o altă parte se află dincolo de graniţa cu India şi mulţi s-au mutat în ţări arabe sau occidentale.

În anul 2000 existau doar unul sau doi ucenici ai lui Hristos în întreaga populaţie de 11 milioane de musulmani sylheti, însă în anul 2017 numărul credincioşilor a depăşit 1000. Aceasta este o mişcare de întoarcere la Hristos documentată şi înregistrată într-o puternică comunitate musulmană.

Din ce în ce mai mulţi sylheti aleg să Îl urmeze pe Isus, dar închegarea unei comunităţi creştine este foarte greu de realizat. Există câteva biserici creştine tradiţionale în Sylhet, însă majoritatea membrilor acestora sunt foşti reprezentanţi ai cultului hindus, iar trecutul, cultura şi tradiţiile acestora diferă foarte mult de cele ale credincioşilor care provin dintrun mediu musulman. Aceste biserici au practici religioase occidentale şi folosesc un limbaj religios influenţat de Hinduism, ceea ce îi îndepărtează pe credincioşii cu trecut musulman.

Traducerea Noului Testament în limba sylheti a fost finalizată în anul 2016 şi prin aceasta un mare obiectiv a fost atins, însă abia acum Cuvântul lui Dumnezeu începe să ajungă în mâinile şi inimile credincioşilor, acest fapt fiind mult mai important decât traducerea în sine.

Clasa de mijloc este în creştere în Sylhet, însă mulţi dintre localnici sunt încă foarte săraci şi orice contact cu străinii este imediat privit ca o potenţială sursă de venit. Din păcate, invidia este larg răspândită şi este o piedică în închegarea comunităţii creştine. Cu toate acestea, Duhul Sfânt poate dezvolta o atitudine diferită în oameni, astfel încât să înveţe şi ei să ofere, chiar dacă sunt săraci.

NE RUGĂM

Ne rugăm pentru ucenicizarea celor care Îl urmează pe Isus şi pentru identificarea unor noi forme de închinare, care să aducă roade în cultura sylheti.

Ne rugăm pentru distribuirea Bibliilor existente şi pentru trăirea Cuvântului Celui Viu (1 Petru 1:22-23).

Ne rugăm ca ucenicii lui Isus din Sylhet să devină o biserică darnică, ai cărei membri să se ajute unii pe alţii şi să fie o mărturie în comunitatea lor.

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine