Sărbătoarea Bibliei marcată la Lugoj (FOTO)

Biblia cea mai citită carte de-a lungul istoriei a fost celebrată duminică, 17 iunie, la Biserica Baptistă „Harul” din Lugoj. Peste 250 de exemplare tipărite în diferite limbi, în diferite perioade ale istoriei au putut fi admirate în cadrul expoziției intitulată Sărbătoarea Bibliei.

Peste paginile lor au trecut secole de istorie, dar Cuvântul lor a rămas la fel de actual și necesar până în generația noastră. În cadrul evenimentului, tinerii Bisericii au descris audienței detalii despre unele exemplare ale Bibliei din secolele XVII și XVIII sau despre primele exemplare ale edițiilor românești.

Jurnalistul Daniel Dancea a prezentat câteva curiozități despre Sfânta Scriptură, iar pastorul Ionel Tuțac a vorbit despre argumentele logice, istorice, arheologice, profetice, științifice, cristologice și canonice care demonstrează că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu.

În cadrul serviciului de închinare au fost declamate poezii despre Biblie, au fost cântate imnuri care vorbesc despre valoarea Scripturii și au fost amintite citate celebre ale unor importante personalități despre Cuvântul lui Dumnezeu.

Sărbătoarea Bibliei le-a reamintit celor prezenți importanța studierii, a citirii, a memorării, a propovăduirii și mai ales a trăirii Cuvântului Sfânt. Cei prezenți la serviciul de închinare și-au manifestat dorința ca astfel de evenimente să fie reeditate anual. La acest eveniment a fost prezent și pastorul Florin Dragomir din Kitchener, Canada.

ȘtiriCreștine.ro amintește că pastorul Ionel Tuțac colecționează Biblii în toate limbile, din toate timpurile cu scopul de a deschide un muzeu al Bibliei în România. Un astfel de muzeu a fost deschis anul trecut la Washington, SUA. Haideți să ne rugăm pentru ca acest vis să devină realitate și în România.