Misionarii Români premiați și apreciați de autoritățile din Madagascar

Misionarii români, Marcel și Ioana Saitiș au realizat un vis măreț în Madagascar. Săptămâna trecută au participat la inaugurarea secției de Pediatrie a Spitalului Municipal din Antsirabe. În prezența personalului medical, conducerea spitalului și autoritățile locale, familia Saitiș a fost apreciată pentru eforturile depuse la renovarea secției și munca depusă de aceștia în Madagascar.

Ioana Saitiș este asistentă medicală, iar în ultima perioadă a lucrat în situații de risc, în pofida pericolelor de a se infecta și transmite mai departe ciuma care bântuie insula roșie după Ciclonul Ava care a devastat estul țării. Vedeți cum au trecut ciuma misiomarii români printre copii infectați din Madagascar AICI!

Prefectul orașului Antsirabe a încurajat personalul medical să își facă și în continuarea munca cu pasiune și să contribuie la însănătoșirea bolnavilor. Un cuvânt bun face bine oaselor obosite și este important ca asemenea cuvinte să vină la timp din partea celor puși în poziții de autoritate.

Din partea Prefecturii și a Spitalului Municipal, familia Saitiș a primit certificate de recunoștință pentru ajutorul oferit Centrului de Spitale de referință ale Regiunii Vakinankaratra.

„La așa ceva nu ne-am așteptat! Cred că diplomele acestea ar fi trebuit date fiecărei familii sau biserici care a dăruit pentru lucrarea din Madagascar și celor care au contribuit specific pentru această bună lucrare de la Spital. Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru harul pe care l-a oferit lucrării Joy4Madagascar, echipei noastre, familiei noastre, dar și Bisericii Penticostale Române din România și Diaspora, care a dăruit pentru lucrarea misionară din Madagascar”, a declarat Marcel Saitiș.

„Ne-am „speriat” puțin când am văzut cât personal medical a venit să asiste la acest mic eveniment, după gândirea noastră. Am fost noi și încă o asociație – 3MS, care aduseseră echipament medical. Trebuia să avem câteva discursuri: doamna Prefect a orașului Antsirabe, Directoarea Spitalului – Dr Anja, directoarea asociației 3MS și eu.
Mi s-a pus un nod în gât, chiar dacă mi-am pregătit niște gânduri. – Doamne, mă gândeam, dă-mi curaj, să le pot spune ce mi-am propus. Doar vederea unei armate de oameni în halate albe, m-a intimidat. Ioana a început să îmi spună: Dr X, Y, Z este șef pe Chirugie, pe Urgențe, pe Reanimare, etc. Dar aveam alături de noi pe păstorii din Biserica Assemblée de Dieu din Antsirabe, așa că ne-am încurajat și am cerut un cuvânt bun pentru inimile acestor oameni, un cuvânt care să le dea speranță, încurajare și o atitudine bună în slujirea lor în spital. Doamna Dr. Mirana (în negru) este Directoarea Secției și ne-a povestit despre rugăciunile pe care le-a făcut de când a preluat secția, ca Dumnezeu să facă niște schimbări în bine în lucrul ei. Iată, supriză! Dumnezeu i-a răspuns rugăciunilor”, împărtășește Marcel Saitiș.

În mesajul său împărtășit cu cei prezenți la ceremonia de inaugurare, Marcel Saitiș le-a trasmis ilustrația păstorului Petrică Lascău despre cei doi bolnavi din același salon (Între zâmbet și suspin). Unul avea probleme de sănătate cu plămânii, iar celălalt fusese accidentat (versiunea mea) și era paralizat. În fiecare zi, cel bolnav de plămâni îi povestea celui paralizat ce minunat este afară, până a reușit să îi stârnească acestuia dorința să trăiască. Într-o noapte, bărbatul bolnav de plămâni a făcut o criză și a murit. Bărbatul paralizat a cerut asistentei medicale să îl mute lângă fereastră. Atât de puternică a fost dorința de viață, încât a început să facă eforturi mentale, emoționale și chiar fizice. După câteva luni, s-a ridicat într-un cot și s-a uitat pe geam. A văzut afară doar un perete gol. Surpriză! Nu se așteptaseră la finalul acesta, dar au înțeles toți ceea ce dorisem să le transmit: „personalul medical trebuie să îi ajute pe bolnavi să meargă spre vindecare, începând de la o atitudine bună, încurajându-i și ridicându-le moralul.”

Familia Saitiș este mai bine de trei ani în Madagascar, unde slujește bisericile locale, plantare de biserici, proiecte educaționale, lucrări sociale și servicii medicale. Mai multe despre lucrarea și biruințele lor pe câmpul misiunii vedeți AICI!

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine