Creştină din Coreea de Nord face un apel la solidaritate împotriva persecuţiei din ţara sa

O femeie creştină care a reuşit să evadeze din Coreea de Nord a declarat că este inacceptabil pentru comunitatea internaţională să fie indiferentă la situaţia creştinilor din ţara sa.

Ji Hyeona a vorbit în faţa Comisiei pentru libertate religioasă din cadrul Departamentului de Stat al SUA. Ea a povestit despre abuzurile şi tortură prin care a trecut, în încercarea de a evada din Coreea de Nord.

„Am evadat pentru prima dată din Coreea de Nord în 1998, iar de atunci am mai evadat de patru ori, de trei ori am fost repatriată până când, în cele din urmă, în 2007 am reuşit să ajung în Coreea de Sud,” a spus Ji. „Am fost victima traficului uman şi am fost supusă la un avort forţat din partea autorităţilor care s-a desfăşurat fără anestezie.”

Ji a fost repatriată de trei ori şi de fiecare dată a fost interogată despre credinţa ei.

„Ca şi Petru care s-a lepădat de Domnul Isus de trei ori, şi eu am minţit de fiecare dată când am fost repatriată şi interogată,” a spus ea.

Ji a încercat să evadeze împreună cu toată familia în anul 1998. Tatăl ei a fost arestat şi nu l-a mai văzut niciodată.

Ea a mai făcut o încercare de a părăsi ţara, însă a fost prinsă şi arestată.

Ea a fost trimisă la tabăra de reeducare nr. 11 Jeungsan şi ţinută acolo mai mult de un an.

A evadat din nou din Coreea de Nord în 2000, pentru a treia oară, însă a fost repatriată în 2002. Ultima oară a reuşit să scape, de data asta definitv, în 2007 când a ajuns în Coreea de Sud.

„Nu putem sta indiferenţi la soarta unor oameni, pentru că indiferenta este cea mai periculoasă atitudine care, în cele din urmă, va duce la moartea lor,”  a spus ea. „Martin Luther King Jr. a spus odată: „Cea mai mare tragedie nu este oprimarea şi cruzimea din partea oamenilor răi, ci tăcerea oamenilor buni.”

Sursa: christianheadlines.com