Jurnal de Misiune: Tabere de pe malul Lacului Baikal 2018

În prima săptămână din iulie, după ce ne-am întors din Mongolia, am fost undeva pe malul Lacului Baikal pentru a pregăti locul de tabără pentru acest an. Din cauză că poiana pe care noi o folosisem de ani buni pentru tabără a fost închiriată / concesionată de un om de afaceri din Ulan-Ude, a trebuit să căutăm alt loc. L-am găsit împreună cu alte biserici din Buryatia, un pic mai împădurit, dar credem că este potrivit pentru nevoile noastre. Ne-am hotărât să-l folosim împreună, cel puțin în acest an. Am ridicat construcțiile temporare – bucătărie, dușuri, toalete, etc. – am montat corturile și până azi trei serii de tabere au avut deja loc acolo, cu participanți din aproape toată Rusia, cea mai mare dintre ele a avut peste 700 de participanți!

Astăzi plecăm la Baikal pentru două serii de tabere organizate cu biserica noastră – o tabără de familii, iar a doua tabăra de tineri, „English Club at Lake Baikal”. Avem 80 participanți înscriși la fiecare dintre ele, multi dintre ei încă nu sunt creștini, unii prima dată într-un context unde se adună atâția credincioși.

Tot pentru prima dată, la tabăra de engleză, Adriana va fi bucătar-șef :). A încercat să-și pregătească meniurile, cumpere produsele, dar socotelile ei au fost făcute pentru 70 de persoane, iar până la urmă avem 80 de participanți!

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:

Pentru toți participanții la tabere, pentru inimi deschise pentru ce vrea Dumnezeu să lucreze în viața lor;
În mod special pentru cei necredincioși – să-și deschidă inima pentru a se împăca cu Dumnezeu;
Pentru drumurile multe care le avem de făcut legat de tabere. Sunt cam 200 km din Ulan-Ude până la locul de tabără, iar eu și alte mașini pe care le avem trebuie să facem drumul de 3 ori – o dată ducând familiile noastre, apoi la fiecare tabără vom veni în oraș să ducem și aducem alți participanți – așa ne costă mult mai puțin decât să închiriem autobuze).
Rugați-vă să fie mâncarea gustoasă, suficientă, dar mai ales sănătoasă – în ultima vreme au fost multe focare de infecție cu salmonela prin zonă.
Pentru vreme – e cea mai ploioasă și răcoroasă vară în 12 ani în Buryatia!!!

Cu recunoștință,

Marius Giura