Tinerii din Ucraina își dau întâlnire la cel de-al 14-lea Congres: „El este în tot”

Peste 2500 de tineri își dau întâlnire pe malul mării la cel de-al 14-lea Congres cu tema: „El este în tot”. Evenimentul organizat de Departamentul Tineret al Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Ucraina, este găzduit în perioada 13-18 august 2018, la baza de odihnă „Vara Binecuvântată” de lângă orașul Iujnîi – SUD.

În premieră, în cadrul evenimentului va fi lansat primul album worship în limba ucraineană: „El este în tot”. Albumul numără 10 melodii, interpretate de 10 artiști ucraineni, ce poartă amprenta producătorului Alex Leshko. Lansarea și prezentarea albumului va avea loc joi, 16 august, în cadrul unui concert LIVE cu participarea producătorului și a celor 10 interpreți.

Pe agenda Congres-ului tinerii vor avea parte de seminare, workshop-uri, master-class-uri, închinare și cel mai important, speakeri alături de care vor descoperi comorile ascunse ale Cuvântului lui Dumnezeu. Scopul evenimentului, desfășurat tradițional odată la patru ani mai bine de două decenii, este să crească o generație de tineri care să își cunoască menirea și chemarea în această lume ca făclii aprinse pentru Cristos. O generație verticală, care să trăiască adevărul Biblic la fiecare nivel social, în orice domeniu al societății.

Mult așteptatul eveniment a început cu o conferință de presă la Odessa la care au participat liderul național de tineret, Roman Kravciuk, producătorul albumului „El este în tot”, Alex Leshko, dar și personalități de rang înalt, ministrul Tineretului și Sportului din Ucraina, Igor Jdanov, șeful Consiliului Regional Odessa, Anatolii Urbanskii și deputatul în Rada Supremă de la Kiev, Pavel Ungurean.

„Congresul este locul formării unei generații pe baza princiipiilor creștine” a declarat deputatul Pavel Ungurean.

„Suntem onorați să găzduim tineri din toată țara și din diasporă la cel de-al 14-lea Congres al tinerilor creștini evanghelici baptiști la Odessa”, a declarat șeful consiliului regional Odessa, Anatol Urbanskii.

Liderul național de tineret a prezentat agenda Congresului și evenimentele extra care vor avea loc în Odessa în această perioadă.

Pe 16 august, cei peste 2000 de tineri vor participa la Ziua Bunătății, unde vor ajuta familiile aflate în situații dificile din Odessa. Pe 18 august, începând cu ora 16:00, participanții la Congres se vor ridica pe celebra Scara Potemkin din Odessa unde se vor ruga pentru pace în Ucraina. Duminică, 19 august, tinerii vor încheia lucrările Congresului, participând la „Gospel Music Fest 2018”, pe Bulevardul Primorsc unde vor face demonstrații cu bule de săpun, competiții sportive și concursuri.

În orice lucrare măreață, diavolul intervine cu piedicile lui. Acest eveniment grandios care schimbă viețile a mii de tineri are nevoie să fie prezent în inimile și rugăciunile noastre.

Rugați-vă pentru tinerii care vor participa la cel de-al 14-lea Congres să Îl cunoască pe EL, cel care dă ființă la toate.

Rugați-vă pentru vorbitorii de la seminare, sesiunile biblice și work-shopuri să vină cu un Cuvând proaspăt de la Dumnezeu

Rugați-vă pentru acoperirea cheltuielilor pentru producția albumului și altor datorii neacoperite

Rugați-vă pentru pace în Ucraina și această generație care urmează să meargă și să ducă mai departe în casele lor Împărăția Evangheliei.

Urmăriți mai multe detalii despre acest eveniment pe ȘtiriCreștine.ro

Dacă doriți să vă implicați în rugăciune sau financiar în suportul acestei lucrări, scrieți-ne în privat.

Urmăriți paginile oficiale ale evenimentului: Facebook, Youtube, #congressua18#Вінувсьому.

 

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine