Cuplu de mileniali care credeau că răul este un concept inventat, ucişi de ISIS la graniţa cu Afganistanul

Un cuplu de tineri americani care şi-au luat o vacanţă timp de 1 an de zile, pentru a face înconjurul lumii pe bicicletă şi care credeau că răul este un concept imaginar, au fost înjunghiaţi de către terorişti ISIS în timp ce se aflau pe un traseu din Tadjikistan, aproape de granița cu Afganistanul.

Jay Austin şi Lauren Geoghegan, ambii în vârstă de 29 de ani, şi-au dat demisia anul trecut de unde lucrau, pentru a face o călătorie în jurul lumii.

Austin a scris pe blogul sau în iunie 2017, „M-am săturat să îmi petrec cele mai frumoase zile din viaţa mea pe un scaun în faţa unui monitor. Am ratat prea multe apusuri de soare pentru că trebuia să stau cu spatele la geam. Prea multe furtuni au trecut fără să fie urmărite şi  prea multe brize au adiat fără ca eu să le pot simţi.”

Sursă foto: simplycycling.org

Călătoria lor, care a durat 369 zile, a început în punctul cel mai sudic la Africii, în Capetown, apoi traseul lor a trecut prin Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania, Egipt, Maroc, Spania, Franţa, Italia, Croaţia, Muntenegru, Kosovo, Turcia, Kazahstan Kîrgîstan şi în cele din urmă au ajuns în Tadjikistan unde au fost ucişi de către terorişti ISIS, împreună cu cu alţi doi ciclişti, unul din Elveţia şi altul din Olanda.

Pe când erau în Maroc, Austin a scris:

„Te uiţi la ştiri, citeşti ziarele şi toate te fac să crezi că lumea aceasta este un loc înfricoşător. Impresia generală este aceea că nu te poţi încrede în oameni. Oamenii sunt răi, sunt niște monştri. Ei bine, nu accept aşa ceva. Răul este un concept inventat pentru ca să putem să facem faţă complexităţii lumii în care trăim, cu oameni care au credinţe şi obiceiuri diferite de ale noastre, unde e mai uşor să respingi o opinie decât să încerci să o înţelegi.

Sursă foto: simplycycling.org

Există răutate, însă aceasta este rară. În mare măsură, oamenii sunt buni. Egoişti poate, dar buni. Generoşi, minunanti şi buni. Aceasta este cea mai mare descoperire pe care am avut-o făcând această călătorie.”

Pe 29 iulie 2018, în timp ce pedalau împreună cu alţi ciclişti în Tadjikistan, cinci bărbaţi au ieşit dintr-o maşină şi i-au înjunghiat pe biciclişti unul câte unul.

Conform ziarului New York Times, există un videoclip care arată tragedia: o maşină i-a depăşit pe biciclişti, după care a făcut o întoarcere rapidă. Maşina s-a repezit cu viteză în biciclişti, după care teroriştii au ieşit din maşină şi ucis pe tinerii căzuţi de pe biciclete. Două zile mai târziu, ISIS a postat un video în care sunt prezentaţi atacatorii alături de un steag al grupării teroriste. Cu privirea direct către camera de filmat, aceştia jură că vor ucide toţi infidelii.

Ce s-a întâmplat acestor tineri este o tragedie, însă nu putem remarca naivitatea unei generaţii care respinge adevărul biblic. Biblia spune în cartea Genezei, despre oamenii din vremea lui Noe, că gândurile lor erau îndreptate numai spre rău (Gen. 6:15), ni se mai spune că „Dumnezeu cunoaşte toate gândurile omului, ştie că sunt deşarte”, iar apostolul Pavel spune în Noul Testament că „…nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar.” (Rom. 3:12). A te încrede în bunătatea oamenilor, ignorând avertismentele pe care Dumnezeu ni le dă în Cuvântul Său, implică un mare risc, ce poate avea consecinţe dezastruoase pentru viata celor care  cad în capcana unui astfel de mod de a gândi.

Sursa: dailywire.com