Cofetarul din Colorado care a refuzat să facă un tort pentru nunta unui cuplu de homosexuali, are din nou probleme cu justiția

Sursă foto: Newsweek

Jack Philips, cofetarul din Colorado care a apărut la ştiri pentru că că refuzat să facă un tort de nuntă pentru un cuplu de homosexuali, este implicat într-un nou litigiu, de data aceasta pentru refuzul său de a face un tort care să celebreze tranziţia de gen a unei persoane.

Totul a început anul trecut, în iunie 2017, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că va judeca cauza lui Philips în procesul în care acesta era acuzat de cuplul de homosexuali că îi discriminează.

Un avocat l-a sunat pe Phillips şi i-a spus că vrea să comande un tort care să celebreze tranziţia de gen prin care acesta a trecut. Acesta era un transsexual, născut femeie, dar care acum se identifica ca fiind bărbat, și dorea un tort care sa fie roz la interior și albastru la exterior.

„Este un tort pe care noi nu-l putem face – din cauza credinţei noastre – însă i-am spus că îi putem vinde orice tort gata făcut din cofetăria noastră,” a declarat Philips pentru CBN News.

Sursă foto: Daily Signal

Jack Philips este un creştin devotat care respectă învăţăturile Bibliei.

„În Biblie este scris că Dumnezeu ne-a creat bărbat şi femeie, noi nu putem schimba asta, autorităţile nu ar trebuie să mă oblige să creez ceva care să  celebreze schimbarea unei persoane care este împotriva conștiinței mele,” a spus Phillips.

Curtea Supremă a decis în favoarea cofetarului în această vară, în procesul în care Comisia pentru Drepturi Civile din Colorado l-a acuzat pe Philips că nu respectă drepturile homosexualilor. În motivarea sa, Curtea Supremă a spus despre acuzaţiile aduse de către Comisie că „arată elemente clare care indică o ostilitate nepermisă privind credinţa religioasă a unei persoane care îi motivează obiecţiile.”

În acest nou caz privind persoana transgender, Phillips a luat el inițiativa și a chemat în judecată Comisia pentru drepturi civile, după ce aceasta a decis că el  discriminat clientul care dorea să sărbătorească tranziţia de gen.

Sursă foto: Daily Signal

„Nu putem sta cu mâinile în sân, fără să facem nimic,” a declarat Jim Campbell, avocat în cadrul Alliance Defending Freedom, organizaţie care îl reprezintă pe Jack Philips in justiție. „Ceea ce am făcut pentru Jack a fost să chemăm în judecată autorităţile statului Colorado care nu vor să lase acest om în pace.”

„Jack are dreptul la o viaţă normală în care să-şi exercite profesia pe care o îndrăgeşte atât de mult, fără a fi nevoit să-şi încalce conştiinţa. Autorităţile nu au nici un drept să-l hărțuiască pentru acest lucru,” a mai spus Campbell .

Phillips a declarat pentru CBN News că numai credinţa este cea care îl susţine în viaţa de zi cu zi.

„Credinţa mea în Isus Hristos mă susţine în tot ce fac. Ea crescut în tot acest timp – este ca și cum aș simți mâna lui Dumnezeu la fiecare pas.”

Philips a mai refuzat în trecut şi alţi clienţi care i-au cerut să facă torturi cu diverse mesaje imorale sau care nu erau în acord cu convingerile sale biblice.

„Întrebarea care apare întotdeauna este: „Ce trebuie să simbolizeze acest tort? Care este mesajul? Ce sărbătoreşte cel care îl comandă”’ Dacă este ceva ce este împotriva credinţei sale creştine, Jack va refuza,” a mai spus Campbell pentru CBN News.

Sursa: CBN News