11 Septembrie 2001 – o zi care nu trebuie uitată niciodată

Exact acum 17 ani, într-o marţi dimineaţa, un grup de terorişti islamici au atacat oraşele americane New York şi Washington.

Supravieţuitori ai  acestei tragedii s-au adunat la Pentagon şi în locul unde a fost World Trade Center pentru a-i plânge şi comemora pe cei pierduţi. Preşedintele american Donald Trump va participa în Shanksville, Pennsylvania la un serviciu religios în amintirea victimelor zborului 93.

Atacurile de pe 11 septembrie 2001 au dat startul unui război împotriva terorii pe care îl ducem şi astăzi, iar experţii sunt de părere că ameninţarea islamului radical e mai mare ca niciodată.

Din ziua când au avut loc aceste atacuri, jihadiștii islamici au lansat 33.667 de noi atacuri teroriste ucigaşe.

Cliff May, preşedintele Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiilor, a declarat pentru CBN News: „Mişcările şi ideologiile care au dus la înfăptuirea şi justificarea acelor atacuri rămân în continuare foarte puternice, o forţă majoră în lumea în care trăim.”

Aceste grupări teroriste au atacat ţinte peste tot în lume, începând cu data de 11 septembrie 2001. Din Irak şi Afganistan, până în Finlanda şi California, teroriştii islamici s-au arătat neobosiţi, îndrăzneţi şi bine finanţaţi.

„Aceşti inamici, fie că sunt islamişti Sunni sau Shia, sunt şi astăzi pregătiţi să lupte cu arma în mână, fără nici intenţie de a intra într-un proces diplomatic sau de pace,” a spus May.

ISIS, o ramură desprinsă din Al Qaeda care s-a înfiinţat în deşertul dintre Irak şi Siria, este astăzi în mod considerabil slăbită, însă nu este dispusă să lase armele.

Această grupare teroristă a purtat peste 50 de atacuri în 29 de ţări şi a făcut mii de victime.

Simpatizanţii şi afiliaţii acestora sunt răspândiţi peste tot în lume. În Statele Unite, directorul FBI a declarat unei comisii a Congresului american că există peste 1.000 de investigaţii în desfăşurare în toate cele 50 de state americane, care verifică persoane suspectate că ar avea legături cu teroriştii ISIS.

Chiar dacă Osama bin Laden, şeful grupării al Qaeda, a fost ucis în mai 2011, acest grup terorist este încă extrem de numeros, având între 10.000 şi 20.000 de luptători în Siria, 4.000 în Libia, 9.000 în Somalia şi mai multe sute împrăştiaţi în state din nordul Africii şi Asia de Sud-Est.

Confrom serviciilor de spionaj occidentale, sunt peste 50.000 de musulmani radicali care trăiesc în Europa, inclusiv combatanţi care s-au întors înapoi în ţările de origine, după ce au luptat pentru ISIS în Siria şi Irak.

„Să fim cinstiţi: aceşti oameni sunt mânaţi de către credinţa lor. Ei au o ideologie care îşi are originea în teologie,” a spus May.

May mai spune că lumea trebuie să fie pregătită pentru un război de durată, pentru că duşmanul nu va renunţa.

„Dacă ne uităm în istorie, vedem că am avut războaie, cum ar fi cel din peninsula arabă între creştini şi musulmani care a durat 800 de ani, alte războaie au durat 700 de ani, altele 200 ani. Nu ştim cât va dura acest război, duşmanilor noştri nu le pasă cât de mult. Dacă nu suntem pregătiţi pentru un astfel de război, atunci îl vom pierde.”

Sursa: CBN News

StiriCrestine vă cheamă să vă rugaţi pentru victimele tragediei din 11 septembrie 2001. Rugaţi-vă pentru cei care au pierdut copii, părinţi, soţi, fraţi sau surori ca Dumnezeu să le dea mângâiere şi videcare pentru durera şi suferinţa imensă care apare atunci când pierzi pe cineva iubit. Arma cea mai puternică a creştinului este rugăciunea şi trebuie să ne amintim că Dumnezeu nu va permite acestor fanatici jihadiști să ducă la îndeplinire atacuri dacă ne vom ruga pentru protecţie şi vom duce o viaţă conformă cu voia lui Dumnezeu pe care El ne-o arată în Cuvântul Său sfânt. (Ps. 91)