Senatul a VOTAT legea Referendumului pentru Familie!

107 senatori au votat astăzi cea mai așteptată decizie a susținătorilor pro familie privind organizarea Referendumului! Prin urmare duminică, 7 octombrie, România este invitată la urne să voteze pentru revizuirea Constituției și modificarea Art. 48 în care să se stipuleze expres că familia este formată dintre un bărbat și o femeie!

Bătălia lungă pentru legea referendumului s-a sfârșit la nivel politic! Împotriva inițiativei au votat 13 senatori, reprezentanți USR și 7 sau abținut. Proiectul a trecut de Camera Deputaților încă în luna mai 2017, dar inițiativa civică a fost blocată de nenumărate ori.

Prin urmare, pe 7 octombrie, vom vota pentru schimbarea expresiei:

„familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” ce urmează să fie înlocuită cu „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie”.

„În sfârșit am ajuns să dezbatem această inițiativă civică de revizuire a Constituției. Noi ne-am ferit la PSD să confiscăm această inițiativă. Faptul că noi știm să respectăm electoratul nostru, faptul că respectăm dreptul la conștiință individuală nu înseamnă că am confiscat această temă. Cei care se opun acestei inițiative au un comportament profund nedemocratic pentru că resping voința cetățenilor. Nimeni nu îmi va putea impune să legiferez păcatul în România. Să nu schimbăm, noi oamenii, ceva creat de cineva mult mai important decât noi toți la un loc și cu mult timp înainte. ”, a declarat senatorul Titus Corlățean (PSD).

„Revizuirea Constituției trebuie tratată cu seriozitate. Textul nu este perfect, dar este mai bun decât cel actual. În prezent avem un text defectuos. Toți senatorii UDMR sunt de acord cu definiția căsătoriei între un bărbat și o femeie. Defectul din text este că se pune semnul egal între căsătorie și familiei, se induce ideea că dacă nu ești căsătorit nu ai familie. Dacă un bărbat și o femeie trăiesc împreună de mulți ani dar nu sunt căsătoriți și au și copiii, ei nu sunt o familie? Trebuia să se stabilească foarte clar statutul familiei, statutul căsătoriei. Nu s-a întâmplat asta, drept urmare senatorii UDMR vor vota după propria conștiință” a declarat senatorul Cseke Attila (UDMR).

Senatorii USR au votat împotriva inițiativei și au argumentat poziția lor astfel.

„Modificarea Constituției nu este despre familie, nici referendumul nu este despre familiei. E un demers populist al politicienilor aflați în goana după popularitatea pe care au pierdut-o încercând să ne dezbine pe un non-subiect. Familia nu contează pentru voi, tot ce vreți este să vă faceți campanie pe spatele acestui subiect. Vreți să distrageți atenția de la modificarea legilor justiției și a Codurilor penale și de la jaful pe care îl faceți. Prea puțin au fost invocate în această dezbatere adevăratele probleme cu care se confruntă familia în România. Un vot împotriva modificării Constituției nu este un vot împotriva familiei. Vreți un referendum despre valori? Atunci trebuie să fiți de acord cu referendumul pentru ca cei condamnați penal să nu mai poată ocupa funcții publice. Voi aveți nevoie de un referendum care este inutil țării, care va duce la divizarea societății. Aveți nevoie de un refernedum care să-i facă pe români să uite de tentativele voastre de acaparare a justiției. Acesta este planul vostru. Vă interesează câte familii suferă de sărăcie cruntă în România?”, susține Vlad Alexandrescu (USR).

Inițiativa Referendumului aparține Coaliției pentru Familie și constituie un demers unic a peste 3 milioane de cetățeni. Scrisoarea de 300 de metri, semnată de peste 3 milioane pe treptele Senatului României a fost depusă pe 23 mai 2016.

Unul dintre cei mai vocali lideri evanghelici în susținerea acestei inițiative este președintele Uniunii Baptiste din România, președintele Alianței Evanghelice din România (AER) și autorul a peste 90 de titluri de carte pentru familie și tineri, Viorel Iuga.

„De foarte multă vreme i-am rugat, i-am blamat, i-am criticat sau, după caz, i-am apreciat pe liderii noştri. Acum, indiferent de motivaţie, ei şi-au făcut partea şi au votat. Mulţumim frumos! Prin bunătatea lui Dumnezeu, duminică, în 7 octombrie, vom avea referendum. Numai că începând din seara aceasta, seara zilei de 11 septembrie 2018, responsabilitatea ne aparţine. Chiar dacă este toamnă şi s-a mai răcorit, următoarele 25 de zile vor fi fierbinţi, foarte fierbinţi. Dacă în următoarele 25 de zile, (foarte puţine) nu ne vom mobiliza masiv, vinovăţia va cădea exclusiv pe umerii şi pe conştiinţa noastră. Pe scurt, liderii noştri politici şi-au făcut partea. Este rândul nostru să acţionăm înţelept şi consecvent. România trebuie să iasă masiv la referendum şi să voteze covârşitor pentru familie, pentru căsătoria întemeiată între un bărbat şi o femeie, pentru normalitate. Nu sta nepăsător! Fă-ţi partea începând de astăzi!”, este mesajul președintelui AER, Viorel Iuga. (Interviu AICI)

Drumul dureros până la această decizie finală a stârnit multe controverse în societate. Însă controversele și tergiversarea procesului din partea autorităților din România au făcut vizibilă inițiativa la nivel internațional. La lupta pentru familie s-a alăturat diaspora, reprezentanții grupului republican din Congresul American AICI, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și Parlamentul European.

Ce rămâne de făcut? Pe 7 octombrie să mergem la urne! Iar zi de zi să nu uităm să purtăm această cauză în rugăciune! O lege este doar un instrument care ne protejează la nivel legal, dar construirea unei familii sănătoase este o luptă pe care trebuie să o ducem zilnic și să o construim pe genunchi în rugăciune, prin dăruire și dragoste necondiționată.

Pentru mai multe detalii despre lupta de trei ani pentru Revizuirea Constituției AICI și despre actorii care au fost implicați în Legea Referendumului AICI.

Doamne binecuvântează familiile României!

Urmăriți în întregime ședința Senatului de astăzi în care s-a votat decizia istorică în transmisiunea Privesc.eu