Biserica Baptistă „Maranata” din Moldova Nouă a sărbătorit 100 de ani de istorie

Anul 2018 marchează un secol de istorie pentru familia Bisericii Baptiste nr. 1 „Maranata” din Moldova Nouă. Sărbătoarea de un secol a fost marcată printr-un șir de evenimente care a adunat pe parcursul anului, în diferite perioade copii bisericii împrăștiați în toată lumea pe trei contintente.

Startul marcării a celor 100 de ani de prezență baptistă în Moldova Nouă și Clisura Dunării a început în primăvara anului 2018 cu o excursie tematică „Arc peste Timp” prin locurile unde au trăit oamenii care au lăsat primele urme ale mărturiei creștine și au înrădăcinată credința creștină în Moldova Nouă. Evenimentul a avut loc în perioada 28-29 și a comemorat memoria primilor misionari care au pus temelia Bisericii „Maranata” din Moldova Nouă.

Recuperarea firului istoriei a continuat în 7 iulie 2018 cu Simpozionul și lansare de carte „Istoria Baptiștilor din Moldova Nouă”, dar și o expoziție de fotografie și documente din arhivă.

Depănarea firului istoric a fost marcat și prin concertul aniversar de o sută de ani cu titlul „Am găsit la tine adăpost” susținut pe 5 august de corurile bărbătești reunite din Bisericile Baptiste din Banat.

Punctul culminat al aniversării centenarului a fost marcat prin trei evenimente în perioada, 10-12 august. Biserica locală și-a întâmpinat într-un program de închinare fii bisericii strămutați prin țară și în diasporă. Pe 11 august biserica locală a dezvelit „Piatra de Ajutor – Eben Ezer” în curtea bisericii, eveniment ce a fost încheiat cu o masă de dragoste. Ultimul popas istoric în firul celor 100 de ani a fost vizionarea filmului documentar „Istoria Bisericii Baptiste nr. 1 „Maranta” din Moldova Nouă” ecranizat în sanctuarul bisericii pe 12 august.

„Suntem uimiți de modul în care Dumnezeu ne-a îngăduit să privim în trecut și astfel ne-a remotivat pentru provocările viitoare ale congregației din orașul nostru. Am încheiat această sărbătoare în data de 12 august 2018 într-o bucurie imensă, fii ai bisericii de pe 3 continente împreună cu președintele Uniunii Baptiste din România, pastorul Viorel Iuga, pastorii din Clisura Dunării, reprezentantul administrației publice locale, dl primar Adrian Torma, cât și reprezentanți ai Parlamentului Romaniei: din partea Camerei deputaților, d-na deputat Luminita Jivan, iar din Senatul României a fost prezent d-l senator, Titus Corlățean, care a adresat bisericii locale și un mesaj din Cuvântul lui Dumnezeu. Ne-am bucurat să comemorăm pe cei care ne-au lăsat moștenire o istorie aleasă și să transmitem mai departe ștafeta generației viitoare”, a declarat pentru ȘtiriCreștine.ro, secretarul bisericii, Valentin David Izvenar.

Soli Deo Gloria!