Musulmanii din Anglia se opun ca Franklin Graham să predice acolo

Cea mai mare organizaţie islamică din Anglia a îndemnat gurvernul să îi interzică reverendului Franklin Graham să predice în Anglia, la o evanghelizare programată să aibă loc la sfârşitul acestei luni.

Revista Newsweek a relatat despre Consiliul Musulman Britanic, o organizaţie ce înglobează sute de grupări islamice din Anglia, că susţine apelul făcut de către trei membri ai parlamentului precum şi cetăţeni obişnuiţi de a refuza lui Graham visa de intrare în Anglia pentru că acesta ar fi vinovat de ceea ce ei numesc „discurs al urii”.

„Discursul urii” la care se referă aceştia este de fapt denunţarea de către Graham a islamului ca fiind o „religie a răului” şi o „religie a războiului”. El se opune de asemenea mişcării pentru drepturile persoanelor LGBTQ.

Graham, care este fiul lui Billy Graham, este predicatorul principal de la Festivalul Speranţei, un eveniment programat să aibă loc în localitatea Blackpool din nord-vestul Angliei pe 21 septembrie.

Consiliul Musulman Britanic a declarat pentru ziarul The Guardian: „În trecut, guvernul a interzis intrarea în a ţară a persoanelor care nu sunt „favorabile binelui comun”. Remarcile de până acum ale domnului Graham demonstrează o ură pentru musulmani şi alte minorităţi.”

„Ne aşteptăm ca guvernul să aplice aceleaşi criterii şi aici. Dacă nu, atunci se va transmite mesajul că  nu este consecvent cu interzicerea oricăror forme de bigotism.

Robert Spencer, un autor şi activist anti-jihad din SUA, spune că oricum guvernul englez este deja inconsecvent.

„Interzice duşmanilor jihadului şi criticilor islamului intrarea în ţară, însă în acelaşi timp le permite accesul jihadistilor,” a scris acesta. „Ministrul de Interne britanic a interzis recent intrarea în ţară a lui Martin Sellner, Brittany Pettibone, Lauren Southem şi Lutz Bachmann pentru vina de a se opune terorismului islamic şi instaurării legii Sharia, prin urmare poziţionându-se în mod clar împotriva libertăţii de exprimare – cel puţin când vine vorba de criticii islamului şi a migraţiei în masă a musulmanilor.

Spencer spune că el şi Pamela Geller (şi ea o activistă  americană care critică islamul) le-a fost interzisă intrarea în Marea Britanie acum 5 ani pentru că au spus adevărul despre islam şi jihad.

„La câteva zile după ce mie şi lui Pamela ne-a fost interzisă intrarea, gurvenul britanic a luat decizia de a permite intrarea în ţară a şeicului saudit Mohammed al-Arefe. Acesta a declarat: „Devotamentul pentru jihad de dragul lui Allah, dorinţa de a vărsa sânge, a strivi ţeasta şi tăierea mădularelor pentru Allah şi pentru apărarea religiei lui este, fără îndoială, o onoare pentru cel credincios.” Allah a spus că dacă un om se luptă cu infidelii, atunci infidelii nu se vor putea pregăti de luptă.”

„Şi lui Syed Muzafar Shah Qadri (un militant islamic), care predică ura şi violența şi a cărui discurs este considerat atât de extrem încât i-afost interzisă intrarea în Pakistan, însă Ministerul de Interne britanic i-a urat bun-venit în Anglia,” spune Spencer.

Spencer mai subliniază şi faptul că guvernul lui Theresa May a permis intrarea în ţară a doi predicatori jihadisti, unul dintre ei fiind chiar întâmpinaţi în ţară de către Arhiepiscopul de Canterbury. În acelaşi timp guvernul a interzis accesul a trei episcopi creştini din Irak şi Siria, cu toate că era cunoscut faptul că aceştia erau persecutaţi acasă la ei.

„Prin urmare, dacă guvernul britanic vrea să fie consecvent în acest caz, îi va interzice intrarea lui Franklin Graham după care va permite accesul câtorva jihadiști,” a mai scris Spencer cu amărăciune.

Sursa: CBN News.