Activiștii anti-avort stabilesc marginile privind legislația zonei limită în Canada

Activiștii anti-avort stabilesc marginile privind legislația zonei limită în Canada

La șase luni de la introducerea legii, activiștii anti-avort solicită insistent abrogarea legii privind „zonele limită” din Ontario, care protejează pe cei ce se ocupă de avorturi, relatează OtawaCitizen.

Jack Fonseca, de la Coaliția campaniei „Pentru Viața”, a declarat că organizația sa intenționează să îl forțeze pe premierul Doug Ford și guvernul acestuia să revoce Legea privind drepturile femeii în a avea acces la avort, care a intrat în vigoare în februarie. El a spus că este convins că o va face.

„Ford a lansat recent anunțul care clarifică faptul că protejarea dreptului nostru constituțional la libertatea de exprimare este important pentru el”.

Legea, care stabilea zone sigure în jurul clinicilor și medicilor ce sfârșesc avorturi, a fost pusă în aplicare de fostul guvern liberal, în mare parte datorită îngrijorărilor actuale legate de hărțuire și intimidare în afara Clinicii Morgentaler din Ottawa pe Bank Street.

Fonseca a declarat că ordinul guvernului conservator progresiv pentru universități de a dezvolta politici de liberă exprimare sau de a face față reducerilor de finanțare este un semnal clar că ar fi de asemenea dispus să abroge legislația „zonei cu bule”. Ar fi „următorul pas logic”, a spus el.

În timpul campaniei electorale, Ford a declarat că nu va redeschide dezbaterile privind avortul dacă va fi ales, ci ar permite membrilor convenției să prezinte legislația.

Guvernul provincial, în dreptul său, nu a luat nici o măsură de abrogare a legii și nici nu a dat niciun semn că intenționează să o facă.

„Guvernul nostru se concentrează acum asupra aducerii accesului în familiile din Ontario, creând guvern mai mic și mai eficient și plasând banii înapoi în buzunarele Ontarienilor”, a declarat Jessica Trepanier, purtătoare de cuvânt a Ministerului Procurorului General ca răspuns la întrebarea dacă guvernul intenționează să abroge legea.

În 2017, fostul procuror general provincial și Ottawa MPP Yasir Naqvi a declarat că rapoartele despre escaladarea violenței în apropierea clinicii din Ottawa au inspirat legea.

„Am auzit cazuri în care femeile au fost jignite”, a spus el. „Aceste tipuri de lucruri sunt absolut inacceptabile”.

Chris Farley Ratcliffe, director executiv interimar al „Planned Parenthood Ottawa”, a declarat că este îngrijorător faptul că există o presiune asupra provinciei de a abrogare a legea.

„Este cu siguranță o problemă faptul că această Campanie ar putea alege să lupte împotriva legislației zonei limită. Este greu să știm ce va face guvernul în acest sens.”

Fonseca, Coaliția campaniei „Pentru Viață”, a declarat că Ford „nu este ceea ce considerăm un politician pro-viață”, dar el a spus clar faptul că libertatea de exprimare este importantă pentru el.

„Aceasta ar trebui văzută ca o problemă de liberă exprimare. Anunțul privind finanțarea universității ne dă speranță. Cum poți să crezi că este groaznic că libera exprimare este spulberată în universități, dar credem că este acceptabilă in public?” A întrebat el.

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine