550 de oameni au fost botezaţi în California, pe o plajă la Oceanul Pacific

Pastorul şi evanghelistul american Greg Laurie, care a fost forțat să renunţe la nişte panouri stradale prin care anunţa o evanghelizare ce a avut loc recent, şi despre care StiriCrestine a scris aici, tocmai a condus un serviciu masiv de botez, în care aproximativ 550 de persoane l-au mărturisit pe Domnul Isus Hristos în apa botezului.

Potrivit ChristianPost, la botezul care a avut loc într-o sâmbătă dimineaţă,  au oficiat mai mulţi pastori din biserici locale din sudul Californiei.

„Acum 40 de ani, în timpul „Mişcării pentru Isus” (n.tr. o trezire religioasă ce a avut loc în America la sfârşitul anilor ’60 – începutul anilor ’70), obişnuiam să facem des botezuri pe plajă. De fapt, chiar aici am fost botezat şi eu împreună cu soţia mea, Cathe,” a declarat Laurie pentru ChristianPost. „Este un loc important din punct de vedere istoric, pentru că aici a fost epicentrul unei revoluţii culturale, care a ajuns chiar şi pe paginile de ştiri ale unor publicaţii importante, precum revista Time. A fost un adevărat fenomen.”

Botezul a început la ora 10 şi s-a desfăşurat până la amiază.

Botezul are loc la câteva săptămâni după o evanghelizare SoCal Harvest în care 10.000 de oameni şi-au predat viaţa lui Hristos, un eveniment pe care pastorul Laurie l-a organizat în fiecare an, în ultimii 29 de ani în sudul Californiei.

„În timpul botezului, mi-a venit un gând că dacă vrei să vezi o trezire religioasă, atunci trebuie să faci acele lucruri pe care le faci în timpul unei treziri religioase,” explică Laurie. „În acei ani, obişnuiam să facem des botezuri mari, cu mulţi oameni, aici pe plajă.”

„E ca şi atunci când ai probleme în căsnicie, e o idee foarte bună să faci din nou acele lucruri romantice pe care le făceai la începutul căsniciei. Nu aştepta să vină sentimentele, tu apucă-te şi fă lucruri romantice şi sentimentele nu vor întârzia să apară. Vorbim prea mult despre trezire, însă dacă vrei trezire atunci trebuie să faci lucrurile care însoţesc o trezire. Proclamarea evangheliei în aer liber şi organizarea unor botezuri la care să participe mulţimi importante de oameni sunt acele lucruri care caracterizează trezirea.”

Tot în această perioadă pastorul Laurie a lansat şi o carte: „Revoluţia lui Isus: Cum a transformat Dumnezeu o întreagă generaţie şi cum poate să o facă din nou,” scrisă împreună cu Ellen Vaughn, o cunoscută autoare de cărţi best-seller-uri.

„Am vrut să spun povestea a ceea ce s-a întâmplat în generaţia mea, cu speranţa că se va întâmpla din nou, poate chiar cu generaţia de tineri de azi.”

Laurie, care a mai organizat botezuri la scară mare la malul oceanului Pacific şi în trecut, vrea să facă din acest lucru un eveniment regulat.

„Cred că America are nevoie disperată de o trezire a credinţei în Hristos. Avem nevoie de o altă Revoluţie a lui Isus.”