Conferința de Presă a Coaliției pentru Familie VIDEO

Comitetul de Inițiativă Cetățenească privind revizuirea art. 48 (1) din Constituția României și-a reiterat poziția și a prezentat o serie de clarificări legate de Referendumul pentru Familie, din 5-6 octombrie 2018.

„În condițiile în care toate dispozițiile legale și constituționale prevăd dreptul românilor de a fi informați cu privire la obiectul real al acestui Referendum, avertizăm că politica de blocare a emisiunilor radio și T. V. care ar putea conduce la informarea reală a publicului se încadrează într-o practică nedemocratică și nu face decât să servească interesele acelora care se opun Referendumului. Propaganda anti Referendum se revarsă pe majoritatea ecranelor și posturilor radio, fără nici cea mai mică încercare de echilibrare a opiniilor și mesajelor.

De asemenea, punerea campaniei de informare pentru Referendum în rama unei campanii electorale, eliminând astfel din orice dezbatere publică sutele de organizații civice și pe reprezentanții lor care au inițiat și susținut acest demers, este profund injustă, îngrădind dreptul la liberă exprimare. Boicotarea campaniei de informare a publicului este practic îndreptată împotriva tuturor celor 18 milioane de cetățeni români cu drept de vot chemați la urne și constituie un grav atentat la adresa democrației și suveranității poporului român.”

Urmăriți întreaga conferință de presă susținută la sediul Comitetului din București.

Sursa: Prodocens Media