Cornel Dărvășan: Miza reală – Pro sau Contra Referendum?

Sunt uimit de felul în care se ocolește adevărul în aceste zile. Sunt uimit de tehnicile de manipulare grosiere care abundă acum. Cred că jurnaliști așa-ziși imparțiali sunt plătiți cu bani grei pentru ca să lovească la rădăcină în acest referendum. Să analizăm la rece situația de față. Suntem într-o Românie divizată între PSD și restul lumii, chiar în anul centenarului. Se spune că orice face PSD este prost și orice spune opoziția este bun. Există argumente a la Cristian Tudor Popescu, un ateu fără repere, care spune că ,,homosexualitatea nu are nimic imoral, dragi 3 milioane’’. Alți jurnaliști care dau cu tot ce pot în ideea referendumului au următoarele argumente: Dragnea e divorțat, are prietenă tânără, deci, nu-i pasă de familie, momentul este prost ales, o mamă cu un copil este de asemenea o familie, că nu avem spitale, nu avem spații de joacă pentru copii, că nu avem autostrăzi, că Dragnea vrea să-și spele imaginea, că s-a mai votat la un referendum micșorarea numărului de parlamentari și că oricum nu a avut niciun rost, că etc. etc. etc.

Ceea ce nu știu acești oameni, sau, după părerea mea sunt atrași într-un viciu de logică, este că acest fir de ață care constă în schimbarea constituției din „între soți’’ în „între un bărbat și o femeie’’ se va transforma într-un bulgăre care va declanșa o avalanșă fără precedent în România. Da, sunt de acord că este o anormalitate faptul că suntem invitați să votăm această normalitate, dar suntem chemați să votăm tocmai pentru că astăzi, orice hermeneutică a textului legii poate să se transforme în argumente puternice la orice curte europeană, care va putea fi folosită ca argument și în România următorilor ani. Aș dori să spun din capul locului că nu sunt homofob, nu sunt împotriva libertății de expresie și de acțiune, dar în același timp nu sunt de acord cu dictatura minorității.

Să urmărim la rece procesul prin care filosofia LGBT a penetrat în SUA, Europa și în lume. La început ei au spus că nu vor nimic, doar să fie lăsați să facă ce vor. Au obținut. Apoi, următorul pas a fost ca în tratatele de psihologie, această filosofie să nu mai fie considerată ca afecțiune, au reușit. După aceea au dorit să aibă o zi a lor în care să mărșăluiască și să arate lumii că lor nu le e frică de identitatea pe care și-o asumă. Au obținut.

Apoi și-au dorit ca să spună că această filosofie nu are nimic de-a face cu creștinismul, că David și Ionatan din Biblie și chiar Isus și Ioan, ucenicul iubit ar fi avut astfel de relații și că suntem retrograzi dacă această practică o vom considera păcat. Au reușit să-și facă propria lor Biblie în care au scos faptul că în Leviticul, în epistola către Romani și în multe alte locuri, Dumnezeu vedea lucrul acesta o urâciune, au îndulcit toate aceste texte sau le-au scos pentru a nu-i mai condamna. Da, dacă nu știai, există Biblia homosexuală. Ba mai mult, au reușit să intervină în epoca Obama chiar la amvoanele bisericilor pentru ca niciun pastor sau preot să nu spună că homosexualitatea este păcat pentru că s-ar putea să fie pedepsit cu închisoarea. Au obținut și asta.

După aceea au obținut statutul de familie pentru doi bărbați sau două femei și nimeni să nu poată obiecta că ar fi împotriva conștiinței sale să cunune așa ceva. Au reușit. Apoi au reușit să ajungă la a adopta copii, au reușit să se infiltreze în toate păturile sociale pentru a face trei camere la wc, M, F și Transgender, pentru cei care nu cunosc încă, o cabină în care intră cei care nu sunt siguri de ce sunt, bărbați sau femei. Nu mai vorbesc de faptul că în anumite țări ale lumii s-a ajuns și la ideea de legalizare a pedofiliei din dragoste față de unii „bieți oameni’’ care așa s-au născut, cu înclinații spre copii, pe care-i iubesc sincer, sau mâine va fi absolut normal că dacă am un frate să mă căsătoresc cu el. Acest bulgăraș a devenit un tăvălug care a zdrobit multe state, în numele unei moralități relative.

În România, s-a pierdut încrederea în biserică și în politică. De aceea unii sunt revoltați pe bună dreptate că PSD și Biserica Ortodoxă doresc să-și apropie oamenii printr-un subiect atât de normal încât să-i pună să voteze și unii nu se vor prezenta la vot doar pentru că l-a organizat PSD. Oameni buni, treziți-vă și vedeți care este miza de fapt. Miza nu este PSD sau opoziția, miza nu este Dragnea și reabilitarea lui, miza acestui vot este VOINȚA POPORULUI ROMÂN față de această situație sensibilă, în care va considera normalitate relația dintre un bărbat și o femeie și nu relația intimă dintre doi bărbați și două femei. Să facă ce vor ei cu toții, dar să nu ne oblige să spunem că este normal, și nici să nu ne oblige să spunem că doi băieți care sunt împreună în aceeași casă și trăiesc prin relații sexuale anale este familie.

Asta este lupta. Unde te vei situa tu? Ce vei face? Am rămas plăcut surprins că factori de decizie și din opoziție au declarat public faptul că vor vota de partea familiei tradiționale. Ei au înțeles că momentul este unul oportun în ciuda faptului că PSD-ul va dori să-și încline balanța de partea lui ca o realizare pentru acest proces normal. De aceea, acest referendum se va face, indiferent cât am vedea noi că ar trebui făcut altceva cu banii folosiți pentru organizarea lui. De aceea, dacă nu ieșim cu toții să tragem un semnal de alarmă pentru normalitate, nu știm dacă vom mai avea vreo altă ocazie, iar cei care ieri am strigat în stradă împotriva PSD să nu mai venim în stradă mâine pentru că nu ne convine că la copiii noștri în școli se va preda familia modernă cu săruturi pătimașe între bărbați sau între două femei. A sta acasă într-un astfel de timp este cel puțin nepotrivit dacă nu cumva e și imoral. Haideți să ieșim la vot și să susținem normalitatea!

Autor: Cornel Dărvășan, redactor-prezentator a7TV.ro