34 de copii au murit sub ruinele unei biserici în urma cutremului din Indonezia

Cel puțin 34 de copii au murit în timpul unui studiu biblic, ținut în interiorul unei biserici din insula indoneziană Sulawesi, după cutremurul de vineri, 28 septembrie 2018 urmat de tsunami, relatează TheChristianPost.

Crucea Roșie Indoneziană, care a ajutat la operațiunile de salvare din timpul tragediei, a declarat că trupurile celor 34 de copii au fost descoperite sub ruinele clădirii bisericii.

AFP precizează că „cea mai dificilă problemă este să te plimbi în noroi timp de o oră și jumătate în timp ce transporți corpurile la ambulanțe”.

Reuters a adăugat că Indonezia se confruntă cu o cursă contra-cronometru pentru a salva cât mai mulțe vieți după ce insula Sulawesi a fost „măturată” de tsunami, majoritatea deceselor fiind confirmate în orașul Palu, situat la 930 de mile nord-est de Jakarta.

În imaginile filmate cu telefoanele mobile se pot vedea valurile uriașe care, datorită dimensiunilor, cauzează prăbușirea hotelurilor și mall-urilor. Aproape 1700 de case au fost înghițite de pământ într-un singur cartier, acolo se crede că sunt câteva sute de persoane decedate.

Locuitorii devastați au împărtășit poveștile lor emoționante despre pierderea celor dragi în apele crescânde. Un om pe nume Adi a spus că și-a îmbrățișat soția atunci când apele au lovit plaja de la Palu, dar cu toate că a ținut-o cât de strâns a putut, a scăpat-o din mâini.

„Când a venit valul, am pierdut-o”, a spus bărbatul plângând, „am fost luat și dus de apă în jur de 50 de metri, nu puteam să mă țin de nimic, apa mă învârtea într-una, în această dimineață m-am întors pe plajă, mi-am găsit motocicleta și portofelul soției mele”, a adăugat el.

Peste 60.000 de persoane au fost strămutate din cauza tragediei și au nevoie de ajutor de urgență, au spus autoritățile.

Salvatorii voluntari au declarat că au o nevoie disperată de ajutor.

„Ne-a fost teamă de mulțimea care aglomera aeroportul, oamenii sunt atât de disperați și speriați, vor cu tot dinadinsul să plece. magazinele au fost „curățate” de provizii, iar benzinăriile au fost, de asemenea, jefuite”, a spus un muncitor anonim.

Agenția ONU, „ramura” ce se ocupă de coordonarea ajutoarelor, a declarat că agențiile umanitare sunt în contact cu guvernul și sunt gata să ajute.

„Există o nevoie imediată de hrană, apă potabilă, adăpost, îngrijire medicală și sprijin psihosologic”, a declarat purtătorul de cuvânt Jens Laerke,

Agențiile creștine de ajutorare, inclusiv „World Vision”, au contribuit, de asemenea, la nevoile de urgență prin trimiterea de bunuri.

„World Help” a creat separat o unitate specială pentru cei care doresc să ofere asistență financiară victimelor care au nevoie de hrană, apă și medicamente, avertizând că numărul morților continuă să crească.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107