Gata cu scuzele!

O minciună pe care adesea vrăjmașul o folosește pentru a ne lega la ochi și pentru a ne păstra în mediocrație, asta nu este o scuză? Un prieten de-al meu mi-a spus recent că fiul lui nu poate lua note mari la teste. El excelează la teorie, dar când vine vorba de practică, mintea lui devine goală și nu reușește. Acesta a fost motivul pentru care a fost atât de slab în clasa sa.

Pe undeva, această minciună a fost spusă despre fiul său, sau chiar el a decis să spună asta despre el însuși; dar de-a lungul anilor înfrângerea s-a întipărit în mintea lui ca un râu care sculptează în stâncă. Cu timpul, apa va săpa tot mai adânc. Apoi a devenit o realitate care îl împiedica să treacă peste anumite lucruri și în cele din urmă venea cu o scuză.

Scuzele din viețile noastre ne împiedică să stabilim mai mult decât cel mai bun. Se pare că avem mereu o scuză pentru neajunsurile noastre. Întotdeauna avem ceva sau pe cineva pe care-l învinuim pentru viața noastră. Nu este niciodată vina noastră. Ne mărturisim continuu nesiguranța prin alibiuri aparent justificabile. Declarăm că așa se întâmplă întotdeauna cu noi, cu familiile noastre.

Cele mai multe eșecuri provin dintr-o istorie de scuze și o lipsă a dorinței de a persevera.

O ușă închisă nu înseamnă întotdeauna NU. De cele mai multe ori o ușă este închisă pentru că Dumnezeu a deschis o ușă mai mare și mai bună pentru noi. Trebuie să mergem mai departe și să continuăm să batem.

„Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide”. (Matei 7: 7)

Suntem atât de scufundați în trecut și ne-am prins pe tehnicile vechi, încât nu putem vedea speranța, privind doar prin ferestrele murdare ale limitărilor proprii. Suntem limitați de zidurile pe care le construim. Putem să fim atât de țintuiți de scuze, încât chiar ne scuzăm pentru scuzele noastre.

În Biblie ne sunt date multe exemple de astfel de scuze, pornind de la Eva, pretinzând că era vorba doar de vina șarpelui și de abilitatea eronată de a o înșela.

„Femeia a răspuns: „Şarpele m-a amăgit şi am mâncat din pom”. (Geneza 3:13)

Dumnezeu spune destul!

Este timpul să primiți victoria pe care Dumnezeu o are pentru voi. Puteți face toate lucrurile prin Hristos, care vă dă putere! El vă poate da calități supranaturale. El poate face să fii la locul potrivit la momentul potrivit. Dacă vorbești despre viață într-o situație și credință în circumstanțele vieții, iubirea lui Dumnezeu și binecuvântările din cer te vor urmări când nu te vei mai scuza.

Harul lui Dumnezeu îți va da tot ce ai nevoie. În consecință, nu vei avea nevoie de alte raționalizări pentru lipsa victoriei personale în viața ta. Ai încredere în Cuvântul Lui și planurile pe care El le are pentru viața ta! Planul lui Dumnezeu este acesta: El îți va da o nouă speranță și un viitor luminos.

În cele din urmă, succesul va veni când visele îți vor deveni mai mari decât scuzele.

Pune-ți pentru totdeauna într-o cutie și sigilează vechile justificări și scuze improvizate. Îndepărtează ambalajul de „scuză după scuză” care te rețin de la cele mai bune daruri ale lui Dumnezeu. Fii o nouă făptură în Hristos și lăsă promisiunile Sale de mântuire să te încurajeze, să te ridice și să te ierte de scuzele tale!

Prin Hristos, voi sunteți refăcuți și întregiți în fiecare parte a vieții voastre. Nu te mai scuza de visele tale. În schimb, îndeplinește-le. Începe să vorbești despre problemele din viața ta. Lasă promisiunile lui Dumnezeu să se întipărească în inima ta, să declare aceste adevăruri și lasă-le să-ți depășească regretele și raționalizările.

Când renunți la scuzele tale, vei avea rezultate.

,,Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor.” Eu am răspuns: „Ah, Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil.” Dar Domnul mi-a zis: „Nu zice: ‘Sunt un copil’, căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap”, zice Domnul. Apoi Domnul Şi-a întins mâna şi mi-a atins gura. Şi Domnul mi-a zis: „Iată, pun cuvintele Mele în gura ta. Iată, astăzi te pun peste neamuri şi peste împărăţii, ca să smulgi şi să tai, să dărâmi şi să nimiceşti, să zideşti şi să sădeşti.” (Ieremia 1: 4-10)

Autor: Nina Keegan

Sursa: CBN Devotions