„20 de ani de har” pentru Biserica Creștină Baptistă „Betania” din Covasna

Duminică, 14 octombrie, Biserica Creștină Baptistă „Betania” din Covasna și-a numărat binecuvântările. Au privit în urmă la cele două decenii de har în palma protectoare a lui Dumnezeu și au mulțumit pentru istoria scrisă de mână cu El. La sărbătoarea prilejuită de 20 de ani de la înființare, Biserica locală a avut oaspeți din Republica Moldova, autoritățile locale din Covasna și alți frați și surori din bisericile din România. Fiecare a venit cu gânduri și binecuvântări inspirate din Cuvântul lui Dumnezeu, lăsând bucuria Lui deplină să umple inimile celor alăturați la eveniment.

Pe lista invitaților care au împărtășit bucuria celor 20 de ani de binecuvântări se numără, Vasilica Enea, din partea primăriei orașului Covasna, membrii și pastorul Bisericii Baptiste Maghiare din Covasna, Miklos Vajda, familia de misionari, Matei și Viorica Morar din Sampetru, presbiterul bisericii Creștine după Evanghelie din Mediaș, Samoila Gheorghe, un reprezentant din partea bisericii reformate Csaba Deak, grupul „Misionarii” din Orhei, Republica Moldova și pastorul Bisericii Baptiste din Călărași, Republica Moldova, Andrei Nikolai.

În cei 20 de ani de istorie, ușile Bisericii din Covasna sunt tot timpul deschise pentru turiști. Mii de oameni din toate confesiunile, sosiți la tratament în stațiunea Covasna au pășit pragul acestui locaș căutând refugiu pentru trup și suflet în prezența lui Dumnezeu.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru toți aceia care și-au deschis inima pentru Domnul la Covasna, și s-au întors acasă schimbați de puterea lui Dumnezeu. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toți aceia care au slujit în această perioadă la Covasna, pastori, presbiteri, misionari, leviți. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toți aceia care au sprijinit lucrarea de pe aceste meleaguri”, este gândul exprimat de pastorul Bisericii Baptiste Covasna, Viorel Sintoiu.

În plină desfășurare a anului Centenarului, la bucuria Bisericii Baptiste din Covasna s-a alăturat pastorul Bisericii Baptiste „Învierea și Viața” din Călărași, Republica Moldova, Andrei Nicolai. În luna septembrie 2018 cele două localități s-au înfrățit promițându-și prietenie și suport reciproc. La inițiativa primăriilor localităților Călărași, Republica Moldova și Covasna, România, Biserica Baptistă din Covasna a căutat Biserica Baptistă din Călărași scriind același legământ de prietenie prin care și-au asumat angajamentul să se poarte pe mâini de rugăciune, să se viziteze cel puțin odată pe an și să se implice împreună în proiecte sociale comune.

Prezent la bucuria celor 20 de ani de har, pastorul Andrei Nicolai a lăsat Bisericii Baptiste „Betania” din Covasna mesajul inspirat din Efeseni 2:14-16: „Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea, şi, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmăşia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuşi un singur om nou, făcând astfel pace; şi a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmăşia”. Prin acest pasaj, Andrei Nicolai a îndemnat comunitatea baptistă din Covasna să fie o inimă și un gând în toate, să nu se uite unul pe altul în vremuri de necaz și de bucurie.

Temelia Bisericii Baptiste din Covasna a fost pusă de pastorul misionar Samuel Lontis. Situată la 300 metri de centrul orașului, Biserica Baptistă este o piatră de aducere aminte și un refugiu pentru toți cei ce caută mângâiere în brațele lui Dumnezeu.

Dacă ajungeți prin Covasna la tratament, petreceți clipe de har în Biserica Baptistă pe strada Petofi Sandor, nr. 21.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru cei 20 de ani de har revărsați peste Biserica Baptistă din Covasna și istoria pe care o scrie cu penița Lui, lăsând în urmă inimi schimbate și trupuri vindecate.