„25 de ani în câmpul Evangheliei”. Promoția 1993 a ITBB își dă întâlnire la Lugoj

Duminică, 21 octombrie, Ionel Tuțac își adună colegii de la Institutul Teologic Baptist din București la sărbătoare. După 25 de ani de la absolvire, Promoția 1993 marchează un sfert de secol de slujire la Biserica Baptistă „Harul” din Lugoj.

Au fost generația care au marcat transferul de la comunism, la democrație. Șase dintre ei slujesc cu fidelitate în aceeași biserică în care au fost ordinați acum 25 de ani. Majoritatea cu doctoratele luate, șapte dintre ei sunt la rândul lor formatori de slujitori în alte Institute Teologice. Patru dintre ei au fost președinți de Comunități în cadrul Uniunii Baptiste din România, iar unul a ajuns să moștenească misiunea de rector al Institutului care la format.

Duminică vom afla biografiile și mărturiile lor condimentate cu bucurii și încercări în câmpul de slujire. Le vom cunoaște agenda de ieri și de azi, provocările la care trebuie să facă față mâine în locul și timpul unde Domnul i-a pus. Programul va fi împletit cu mărturii, mesaje de felicitare și muzică pentru suflet.

Promoția 1993 ITBB formează o echipă care a marcat istoria comunității evanghelice în cei 25 de ani de la absolvire.

Daniel Mariș – pastorul Bisericii Baptiste „Golgota” din București și rectorul ITBB
Ionel Tuțac – pastorul Bisericii Baptiste „Harul” din Lugoj
Romică Iuga – pastorul Bisericii Baptiste „Speranța” din Arad
Daniel Bărnuț – pastorul Bisericii Baptiste nr. 1 din Reșița
Timotei Rusu – pastorul Bisericii Baptiste „Sfânta Treime” din Deva
Mircea Badea – pastorul Bisericii Baptiste Tinca, Bihor
Emerich Hubert – pastorul Bisericii Baptiste Pecica, județul Arad
Joszef Kovacs – fost secretar al Convenției Baptiste Maghiare din România și acum pastor la Satu Mare
Arpad Pusztan – a emigrat în Ungaria.
Vali Slăvoacă – pastorul Bisericii Baptiste Pâncota, județul Arad.

Ultima dată s-au văzut în această formulă la 15 ani de la absolvire. „Au mai trecut zece ani și este timpul să ne vedem să depănăm amintiri”, ne-a explicat motivul evenimentului autorul ințiativei, pastorul Bisericii „Harul” Lugoj, Ionel Tuțac.

Ei au scris istoria comunității prin slujirea lor. Acest moment este o oportunitate de a transmite valori, misiuni, o chemare noii generații. Dacă sunteți în zonă nu pierdeți această întâlnire de suflet.

Pentru cei care nu pot ajunge la Lugoj, puteți urmări evenimentul LIVE pe site-ul Bisericii www.harul.ro