Promoția de Aur ITBB a marcat un sfert de veac de slujire la Lugoj

Biserica Creştină Baptistă Harul din Lugoj a găzduit duminică 21 octombrie aniversarea a 25 de ani de slujire  pentru generația de seminarişti care a finalizat cursurile Institutului Teologic Baptist din Bucureşti (ITBB). La acest eveniment aniversar au participat 9 din cei 10 absolvenți, singurul absent fiind Arpad Pusztan, care este plecat din țară.

Cu ocazia acestui serviciu aniversar fiecare dintre cei 9 păstori au evocat momente din timpul anilor de studii, dar şi experiențe  din anii de slujire. La 25 de ani distanță, promoția de aur a ITBB slujesc bisericile și comunitatea baptistă în zonele: Mircea Badea (Cociuba Mare, Bihor), Daniel Bărnuț ( Reşița nr.1),  Emerich Hubert (Pecica, Arad), Romică Iuga (Arad-Speranța), Joszef Kovacs (Şimleu Silvaniei), Daniel Mariş (Bucureşti-Golgota), Timotei Rusu (Deva-Sfânta Treime), Valeriu Slăvoacă (Pâncota, Arad) şi Ionel Tuțac (Lugoj-Harul).

Așa arăta Promoția 1993 în anul absolvirii

Profesorul dr. Vasile Talpoş a subliniat faptul că generația 1993 poate fi considerată „generația de aur” a perioadei post-decembriste, majoritatea celor care au finalizat cursurile acum 25 de ani având importante  realizări de ordin pastoral, educațional, administrativ  şi social. Au început școala teologică sub regimul comunist și au absolvit într-o Românie liberă. Ei sunt generația care au semănat și cules primele ogoare gata de recolte într-o țară oprimată de comunism și o națiune însetată după Dumnezeu.

Pentru această ocazie, Biserica locală a organizat un moment festiv bogat în momente muzicale dedicate slujitorilor. Corul dirijat de profesoara Claudia Crețiu a îmbrăcat straie solemne de sărbătoare și a interpretat melodii consacrate din tezaurul evanghelic. Întreg programul a fost condus de pastorul David Nicola.

Ionel Tutac

Pastorul Bisericii „Harul” Lugoj

Pentru a gusta din atmosfera evenimentului istoric, savurați galeria foto.