Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

VICTORIE! Asia Bibi a fost achitată de Curtea Supremă din Pakistan

În sfârşit! După 7 ani dificili de suferinţă, rugăciune şi speranţe, mult aşteptata minune s-a produs! Curtea Supremă din Pakistan a decis miercuri, 31 octombrie 2018, în fața unei săli restrânse de judecată, achitarea sentinței lui Asia Bibi, dispunând eliberarea ei, a anunțat Judecătorul Mian Saqib Nisar, conform CBN News.

Se pare că a fost dusă într-o locație necunoscută, iar unii spun că se așteaptă ca ea și familia ei să părăsească țara.

„Sunt foarte fericit, copiii mei sunt foarte fericiți, suntem recunoscători lui Dumnezeu, suntem recunoscători judecătorilor că ne-au dat dreptate, știam că este nevinovată”, a spus soțul Asiei, Ashiq Masih, fiind recunoscător instanței pentru decizia luată.

Asia, în vârstă de 51 de ani a fost arestată în 2009, după ce colegii ei musulmani au acuzat-o că l-a insultat pe profetul Mohamed – o faptă care este pedepsită cu moartea în Pakistan. Asia a declarat că a fost acuzată pe nedrept susținând că respectă pe musulmani și pe profetul Mohamed. De atunci a stat în închisoare, așteptând termenul de execuție.

Activiștii pentru drepturile omului nu au încetat să lupte pentru eliberarea ei în ultimii ani, sau pentru a anula sentința penală a instanței pakistaneze. Niciun alt creștin pakistanez nu a fost ținut în închisoare mai mult decât Asia. Dacă ar fi pierdut recursul, ar fi putut fi executată în orice moment.

Legea din Pakistan (295-C) privind blasfemia, se bazează pe sharia (legea islamică), care încurajează executarea ceor găsiți vinovați de comiterea de blasfemie împotriva profetului Mohamed.
Chiar și așa, odată cu decizia instanței de a o elibera, viața ei nu este sigură.

Alți prizonieri, după ce au fost eliberați, au fost uciși de extremiștii islamici pe urmă. Radicalii musulmani i-au asasinat și pe fostul guvernator Punjab Salman Taseer și Shabbaz Bhatti în 2011. Ambii au sprijinit-o pe Asia Bibi și au cerut încetarea imediată a procesului și a acuzațiilor privind blasfemia.

„Este clar că va avea nevoie de azil într-o țară din vest unde va putea să-și petreacă restul zilelor în pace. Faptele de care Asia a fost acuzată s-au dovedit a fi false, este timpul ca ea să se întoarcă acasă la familia ei”, a declarat pentru CBN News Wilson Chowdhry, președintele asociației creștinilor pakistanezi britanici.

În 2016, familia ei a făcut o declarație în numele Asiei unui ziar italian, „La Stampa” , spunând: „Îi iert pe persecutorii mei, pe cei care m-au acuzat pe nedrept și aștept ca și ei să mă ierte… nu-i urăsc pe cei care mi-au greșit”.

Biserica din Pakistan îi îndeamnă pe credincioșii din întreaga lume să se roage pentru Asia și pentru familia ei. Rugați-vă pentru restabilirea fizică și emoțională a Asiei Bibi. Rugați-vă în continuare pentru protecția ei fizică și refugierea în siguranță într-o țară unde va putea fi protejată. Rugați-vă pentru protecția familiei ei, ca Domnul să îi păzească de atacuri și oameni răi.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă