Asamblând puzzle-ul vieții noastre

Într-o vară, în timp ce mă aflam în vizită la nepoţii mei, am văzut că aveau diferite puzzle-uri. Ne-am aşezat la o masă în grădină şi am încercat să asamblăm unul dintre acele puzzle-uri, dar nu prea reușeam. „Hai să ne oprim puţin”, a spus unul dintre nepoţi.

„Da”, a fost de acord celălalt, „am putem reveni la el mai târziu.” Aşadar, am lăsat puzzle-ul necompletat, cu piese împrăștiate peste tot. Curând, ne-am legat de alte activităţi. Dar, din când în când, reveneam la puzzle şi mai găseam câte o piesă care se potrivea. Eram cu toţii încântaţi de aceste noi piese pe care le găseam pentru puzzle. Când am terminat într-un final puzzle-ul, am fost atât de mulţumiţi de rezultat, încât l-am pus într-o ramă!

Şi viaţa noastră , de multe ori se aseamănă unui puzzle. Uneori am încercat să așezăm o piesă unde nu îi era locul. Alteori am încercat să punem o altă piesă înainte ca cele din jurul ei să fie aşezate cum trebuie. Însă, odată ce am început să asamblăm un puzzle, avem dorinţa de a încerca să-l terminăm cât mai repede.

De-a lungul anilor, am învăţat că trebuie să-L lăsăm pe Dumnezeu să aşeze piesele puzzle-ului vieţii noastre în ordinea corectă: facultate, căsătorie, casă, copii, nepoţi, strănepoţi. Dumnezeu are un plan pentru viaţa noastră, iar noi trebuie să-l lăsăm să se împlinească în ordinea aleasă de El. Este precum evoluţia unei sarcini. Odată conceput, copilul începe să se dezvolte singur.

Uneori nu am înţeles cum şi în ce ordine se îmbină puzzle-ul vieţii mele. Dar Dumnezeu îmi spuee că are un plan. El poate vedea puzzle-ul întreg, complet, chiar dacă eu nu-l văd.

Cu ajutorul Său, urmându-I exemplul şi lucrând împreună cu El la piesele din viaţa noastră, într-o zi vom vedea rezultatul final. Îi voi înţelege planul – în ciuda obstacolelor, a cotiturilor – de a asambla piesele puzzle-ului vieţii noastre. Vom vedea că rezultatul final va fi înrămat pentru o veşnicie cu El.

Viaţa noastră se poate rezuma în felul următor: voi merge oriunde Isus merge cu mine. Nu aş schimba nimic din puzzle-ul uneori de neînţeles al vieţii mele, deoarece Isus îmi conduce paşii.

Betty Glover Perry