De ce să îți fie teamă?

În mod obișnuit, atunci când oamenii se tem de ceva, încep să se comporte diferit, intră într-o stare de neliniste, nu sunt siguri de ceea ce trebuie să facă, și în cele din urmă nu fac nimic. În Biblie este scris despre frică de peste 700 de ori. 2 Timotei 1: 7 spune:

,,Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.’’

Dacă Dumnezeu nu ne-a dat un duh de teamă, atunci de ce sunt atât de mulți oameni care se tem, sunt cuprinși de frică?

Cred că teama este unul dintre instrumentele primare ale Diavolului pe care îl folosește împotriva credincioșilor spre a crea îndoieli și necredința. Isus a spus în Matei 10:28:

,,Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul, şi trupul în gheenă.”

Frica ne poate face să ne pierdem credința în faptul că noi facem parte din planurile minunate ale lui Dumnezeu. Un exemplu foarte bun putem vedea în Ghedeon, care, la început s-a temut atunci când Dumnezeu la chemat să salveze poporul Israel din mâinile madianiților. Ghedeon a încercat mereu pe Dumnezeu și, Dumnezeu Și-a, arătat puterea.

În Judecători 7 scrie că în timp ce Ghedeon se pregătește să lupte împotriva Madianiților, Dumnezeu vrea ca israeliții să-L vadă pe El drept responsabil de victorie. Deci, Dumnezeu decide că cei care se tem să se depărteze de munte. 22.000 de bărbați au decis că sunt prea speriați să lupte împotriva Madianiților și au plecat, lăsându-l pe Ghedeon cu 10.000 de soldați. Dumnezeu a decis că numărul trebuie să fie și mai mic. Astfel i-a dat lui Ghedeon un alt criteriu după care să se ghideze pentru a selecta luptători, iar armata s-a mai micșorat ajungând la doar doar 300 de oameni.

În cazul lui Ghedeon, 300 de oameni s-au potrivit standardelor cerute de Dumnezeu. Datorită credinței lor, i-au învins pe madianiți. Pe de altă parte, 22.000 de oameni s-au dus acasă și au descoperit mai târziu că au pierdut una dintre cele mai mari bătălii din istorie. Toate pentru că s-au lăsat biruiți de frică.

Toți avem anumite temeri. Vrăjmașul vrea să ne sperie, dar Dumnezeu vrea ca noi să mergem prin credință și să insuflăm curaj. Biblia spune în Evrei 11: 6,

,,Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută.”

Dumnezeu ne cheamă să umblăm prin credință, nu cu teamă. Cu siguranță ne vom mai confrunta cu momente de frică, dar atunci trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea curajul de a rămâne puternici și de a ne baza pe ceea ce a spus El.

Nu trebuie să ne îndoim niciodată de puterea lui Dumnezeu. Lupta nu este a noastră oricum; este a lui Dumnezeu!

Jay Lowder – CBN Devotionals