De ce să citești Biblia?

Citirea Bibliei este modul prin care creștinii primesc mesaje de la Dumnezeu. El a permis ca unele din gândurile Lui să fie scrise pentru ca noi să primim învățătura direct de la El.

,,Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.’’

(2 Timotei 3:16)

Am scris timp de mai mulți ani, iar cuvintele mele au ajuns sa fie tipărite oriunde în lume, însa eu nu pot să fiu prezent acolo unde lumea citește ceea ce scriu, sa fiu cu fiecare persoană care citește. Duhul Sfânt este diferit. El este prezent ori de câte ori un creștin adevarat, citește Biblia, oriunde sau oricând, ca și cum ai avea autorul unei cărți pe care o citești așezat chiar lângă. Asta face ca citirea Bibliei să fie o aventură foarte interesantă pentru un creștin.

Biblia este plină de răspunsuri despre cum trebuie să trăim. Evrei 4:12 ne spune: „Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.” Vă pot spune din experiența proprie că Biblia poate corecta atitudinile mele și că, de asemenea, ea dă mari speranțe și încurajări pentru orice creștin.

CBN Devotions