Puterea Bibliei în Coreea de Nord

Într-o dimineaţă devreme, un mic grup de credincioşi creştini nord-coreeni se întâlnesc pe malul unui râu, ducând cu ei uneltele de pescuit. Încetişor, le urcă pe toate în câteva bărci şi apoi se depărtează spre larg. După ce ajung departe, în mijlocul râului, îşi fac curaj şi încep să caute prin echipamente de unde îşi scot Bibliile. Acesta este singurul loc unde ei se simt în siguranţă să se închine şi să studieze Cuvântul lui Dumnezeu împreună. Şi chiar şi aşa, trebuie să fie atenţi tot timpul, să nu fie surprinşi.

Dacă sunt prinşi citind Biblia, ar putea fi închişi şi trimişi la 15 ani de muncă silnică, sau chiar mai rău. Au auzit de prea multe ori ce se întâmplă celor care sunt auziţi că au pronunţat numele lui Isus. Mulţi dintre ei au membri de familie sau prieteni care se află chiar în aceste momente în lagăre, la muncă forţată, sau au fost îngropaţi acolo.

Se aude o altă barca care se apropie. Toţi se panichează şi se grăbesc să-și ascundă Bibliile. „Vine poliţia,” strigă cineva!

Doar după ce omul din barca care se apropie îi salută în numele lui Isus şi le spune că are un dar pentru ei, spiritele se liniştesc. El le cere să le vadă Bibliile şi credincioşii care au una, i-o întind cu încredere.

Sunt doar câteva Biblii pentru toţi membrii bisericii – insuficiente pentru toate persoanele. Fiecare Biblie este atât de veche, că aproape se destramă. După zeci de ani de citit și studiat, ascunse şi apoi răscolite, paginile s-au desprins de pe cotor şi au început să alunece. Multe Biblii s-au udat şi paginile sunt umflate iar scrisul s-a şters. Cu toate aceste defecte, aceste Biblii sunt bunurile cele mai de preţ pentru orice creştin…şi sunt gata să-şi rişte viaţa pentru ele.

Străinul deschide o cutie plină de Biblii noi, oferite de organizaţia de într-ajutorare World Help. La vederea cărţilor noi, cu coperţi lucioase, fețele se umplu de lumină şi inimile de bucurie. Credincioşii strâng Bibliile nou primite cu nesaţ la piept, şi cei dintre ei care nu au avut niciodată una, izbucnesc în lacrimi.

O Biblie nouă este cel mai bun dar care îl pot primi.

Sunt atât de mulți credincioși în această naţiune aflată în întuneric, care sunt disperaţi după o Biblie. Există oameni care nu au văzut o Biblie niciodată în viaţă…însă ar face orice să aibă una.

După ce străinul a împărțit noile Biblii credincioşilor care s-au adunat în secret în mijlocul râului, el le-a strâns pe cele vechi şi apoi s-a dus cu ele la hotelul unde stătea şi le-a ascuns. Însă foarte curând acestea au dispărut din locul unde fuseseră ascunse.

El a descoperit mai târziu că omul de serviciu le-a găsit, şi în loc să-l raporteze la autorităţi, bărbatul, care era el însuşi creştin, a luat Bibliile pentru mica biserică de casă de patru persoane, din care făcea parte, pentru că ei se rugau pentru Biblii.

El l-a lăudat pe Dumnezeu pentru Biblii – chiar aşa învechite şi destrămate cum erau – pentru că în sfârşit, după mulţi ani, el şi prietenii lor puteau studia Cuvântul lui Dumnezeu în mod direct. Atât de disperaţi sunt nord-coreenii după o Biblie.

Această poveste este adevărată. Ea a fost spusă de nord-coreeni care introduc pe furiş Biblii în Coreea de Nord, prin China, precum şi de unii care au reuşit să fugă din ţară. Ei ne-au spus că cea mai mare rugăciune a creştinilor din Coreea de Nord este de a avea mai multe Biblii.

Acum un an, World Help şi-a propus să introducă clandestin 100.000 de Biblii în Coreea de Nord, iar astăzi această ţinta este aproape de a fi atinsă.

Sursa: FoxNews

StiriCrestine vă provoacă să vă rugaţi pentru creştinii curajoşi din Coreea de Nord, care sunt gata să-şi rişte chiar şi viaţa pentru a obţine o Biblie. Câţi dintre noi nu avem o Biblie în casă, uneori chiar mai multe, pe care se depune praful?! Cuvântul lui Dumnezeu este extrem de preţios pentru că aduce viaţă, speranţă şi încredere pentru viaţa aceasta şi cea viitoare! Citeşte Psalmul 119 pentru inspiraţie în rugăciune şi pentru a înflăcăra duhul dragostei pentru Cuvântul lui Dumnezeu.