Asia Bibi a părăsit închisoarea

Asia a fost eliberată din închisoarea din orașul Multan miercuri, 7 noiembrie 2018, iar biroul străin declară că este „într-un loc sigur dar în Pakistan”.

Decizia Curții Supreme de săptămâna trecută de a o elibera pe Asia a declanșat proteste violente din partea islamiștilor, iar guvernul a fost de acord cu cererea acestora ca Asia să nu părăsească Pakistanul, potrivit BBC.

Cazul este foarte sensibil, iar ministrul de informații Fawad Hussein a declarat că jurnaliștii au fost „extrem de iresponsabili” când au raportat, fără o confirmare oficială, că Asia a părăsit țara. Aceste rapoarte s-au bazat pe observațiile avocatului său, Saiful Malook, căruia i-a fost acordat azil temporar în Olanda după ce a fost amenințat cu moartea.

Soțul Asiei a declarat că sunt în pericol și că au cerut azil. Mai multe țări occidentale s-au oferit în acordarea azilului.

Guvernul Pakistanez a declarat că va începe o procedură legală pentru a împiedica plecarea sa în străinătate, după ce a convenit ca acesta să fie factorul care ar pune capăt protestelor violente. Un lider islamist a spus că nu doar Asia, ci și cei trei judecători ai Curții Supreme, care au dat verdictul ar trebui de „să fie uciși”.