De ce merită să participi la Convenția Națională: „România Creștină în Europa”

La 100 de ani de la Marea Unire, pe 17 noiembrie la Cluj-Napoca, se pune o piartă de aducere aminte printr-un eveniment remarcabil cu o încărcătură culturală și istorică pentru generații. De ce este important să fim solidari și să participăm la acest eveniment, marcând acest moment istoric, ne explică organizatorii Convenției Naționale: „România Creștină în Europa”! Notați în agendă acest eveniment și fiți solidari cu mesajul pe care trebuie să îl transmitem următoarei generații!

De ce organizăm această întâlnire?

​Pentru că trebuie să fie din ce în ce mai auzită vocea creștinilor. Dacă în 1918 toată suflarea românească, intelectualitatea și liderii spirituali, au proclamat ca într-un gând Marea Unire, după 100 de ani ne întâlnim la Cluj, împreună cu oameni de cultură, dascăli, studenți, antreprenori, lideri spirituali, liber profesioniști, diplomați, jurnaliști și oameni simpli, pentru a consolida bazele creștine ale României într-o Europă a națiunilor libere.

Obiectivul întâlnirii

​Convenția Națională va genera o platformă de comunicare a valorilor creștin-democrate, dar și un context de afirmare a unei noi generații de lideri, dornici să mărturisească adevărul Evangheliei aflat sub asaltul agendei seculariste, al relativismului moral și al propagandei globaliste.

Ce apărăm?

Libertatea de conștiință, viața și demnitatea persoanei, familia și interesul superior al copilului, pluralismul și proprietatea privată. Îmbrățișăm Civilizația Iubirii împotriva ideologiilor urii, bazându-ne pe decență, dialog și respectul aproapelui.

De ce acum?

​Referendumul din 6-7 octombrie a adus la un loc creștinii din toate confesiunile și românii de toate etniile în jurul valorile supreme comune. De aceea, trebuie să păstrăm această unitate și să fim relevanți în luarea deciziilor importante pentru naţiune.

Peste 3,5 milioane de concetățeni vor să așeze principiile de viață creștine la temelia reconstrucției materiale și spirituale a ţării noastre. Sute de mii de români din diaspora înțeleg din ce în ce mai mult, și ne transmit și nouă, cât de importantă este cultura creștină pentru o Europă unită.

Ce tip de organizație suntem?

​Convenția Națională este o organizație civică, o platformă națională de comunicare prin care se exprimă unitatea creștinilor. Vrem să apărăm valorile creștine, statul de drept și școala românească de imixtiunea radicalismului neomarxist.

Ce urmează după Convenție?

​Se va înființa Grupul de Strategie și Dezvoltare în care vor fi cooptați în mod voluntar participanții la convenție, prin completarea unui chestionar de implicare. Acest grup are ca misiune formarea și promovarea liderilor de mâine ai României creștine.

Cine sunt organizatorii?

​Grupul de organizare a Convenției Naționale este format din lideri care se implică, în mod voluntar, în promovarea valorilor creștine în spațiul public românesc.

Crezul nostru

​„Creștinii nu trăiesc deosebiți de ceilalți oameni nici prin pământul pe care trăiesc, nici prin limbă, nici prin îmbrăcăminte. Nu se folosesc de o limbă deosebită, nici nu duc o viață străină. Ei urmează obiceiurile băștinașilor și în ținută și în hrană și în celălalt fel de viață, dar arată o viețuire minunată și recunoscută de toți ca nemaivăzută. Locuiesc în țările în care s-au născut, iau parte la toate ca cetățeni, dar pe toate le rabdă ca străini. Se căsătoresc ca toți oamenii și nasc copii, dar nu aruncă pe cei născuți. Întind masă comună, dar nu și patul. Sunt în trup, dar nu trăiesc după trup. Locuiesc pe pământ, dar sunt cetățeni ai cerului. Se supun legilor rânduite de stat, dar, prin felul lor de viață, biruiesc legile.” (Epistola către Diognet)

Pentru participare este necesară înregistrarea AICI!  Pentru primirea update-urilor în timp real, urmăriți evenimentul Facebook | Convenția Națională 2018 AICI!

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine