Jurnal de Rugăciunea pentru răspândirea traducerii Bibliei

Dăm startul unui nou lanț de rugăciune pentru lucrarea de traducere a Bibliei. Împărăția Evangheliei trebuie să ajungă la marginile pământului și aceasta se poate înfăptui doar vorbim în limba oamenilor, în contextul lor cultural și pe înțelesul lor. Vă provocăm să vă notați o nouă listă de motive de rugăciune din lucrarea misiunii Wycliffe România și agenda misionarilor români aflați pe tărâmuri străine pentru traducerea Bibliei!

Aniversarea de 10 ani Wycliffe România 
La sfârșitul săptămânii viitoare (16-17 noiembrie) sărbătorim 10 ani de parteneriat în traducerea Bibliei. Rugați-vă ca toți cei care vor participa la această conferință să călătorească în siguranță, unii dintre ei venind de peste hotare, alții din diferite colțuri ale țării. Rugați-vă ca vorbitorii să aibă inspirație și claritate în mesajul lor, cântăreții să aducă o închinare plăcută lui Dumnezeu, iar inimile participanților să fie deschise și pline de bucurie. Rugați-vă ca, prin acest eveniment, să fie dezvoltat un parteneriat mai puternic în ceea ce privește înaintarea Evangheliei spre marginile pământului. Să nu încetăm să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru credincioșia și îndurarea Lui prin care putem să spunem „Până aici Domnul ne-a ajutat”.

Nevoia de lucrători: Eurasia
Lucrarea de traducere a Bibliei include o mare varietate de roluri în multe domenii de activitate, și de multe ori există o nevoie urgentă de lucrători. Pentru zona Eurasia * se caută coordonatori de proiecte, specialiști în IT, profesori, traducători, și nu numai. Rugați-vă ca Dumnezeu să cheme și să înzestreze pe cineva pentru fiecare poziție deschisă. Rugați-vă ca acei pe care îi cheamă să-I audă vocea și să răspundă într-un mod activ.
* Pentru a vedea care sunt nevoile de personal pentru zona Eurasia, accesează ACEASTĂ pagină.

Distribuirea Noilor Testamente: Asia de Sud
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru recenta publicare a Noului Testament într-o limbă vorbită de o comunitate de peste 100.000 de oameni. Cereți-I lui Dumnezeu înțelepciune pentru a se găsi modalități de distribuire a cărții, în ciuda opoziției unora din grup. Mai multe Noi Testamente sunt în fazele finale ale pregătirii pentru publicare. Cereți-I lui Dumnezeu să accelereze publicarea acestor volume. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea oamenilor idei creative pentru a pune Scripturile în mâinile și inimile oamenilor din aceste comunități lingvistice.

Rezultatele atelierului pentru povestiri biblice: Asia de Sud-Est
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru că ultimul atelier Bible storying (Biblia povestită) dintr-o țară din Asia de Sud-Est s-a încheiat cu 24 de povestiri biblice cronologice bine lucrate. Cei care au realizat povestirile au fost încurajați să spună toate povestirile în ultima sesiune a atelierului. În ciuda provocărilor, toți cei implicați au putut să vadă mâna lui Dumnezeu în timpul pregătirii. Realizatorii povestirilor au mărturisit că povestirile le-au schimbat viața. Rugați-vă pentru sesiunile suplimentare de pregătire care vor fi organizate pentru unii participanți care au pierdut una sau mai multe serii ale atelierului. Cereți-I lui Dumnezeu ca acele comunități din care fac parte realizatorii de povestiri pentru sesiunile suplimentare, să îi susțină în lucrare.

Vindecarea supraviețuitorilor cutremurului: Papua Noua Guinee
„A încercat Dumnezeu să mă omoare?”, a întrebat pastorul pe apropiații săi, o cameră plină de oameni care au supraviețuit cutremurului. Ochii îi erau plini de lacrimi. „Ce am făcut greșit?” a întrebat el. Acestea au fost câteva dintre întrebările adresate într-o sesiune pentru vindecarea traumelor supraviețuitorilor cutremurului Walagu din acest an, din Papua Noua Guinee. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru seminarul organizat pentru mai mult de 40 de pastori și soțiile lor. Ei au învățat despre dragostea lui Dumnezeu și despre modul în care El îi întâmpină pe cei care se întorc la El. La sfârșit, un om a declarat că „Dumnezeu este refugiul nostru”. Nu îi mai era teamă să se întoarcă în satul său. Rugați-vă pentru acești pastori și soțiile lor pe măsură ce folosesc acest material pentru a ajuta pe alții care au experimentat cutremurul, ca să fie vindecați. Citiți mai multe în:  „At the Heart Level (La nivelul inimii)” din The PNG Experience (Experiențe în PNG).

Un potențial proiect de alfabetizare: Filipine
Rugați-vă ca personalul SIL LEAD din Filipine să aibă posibilitatea să participe la un proiect de alfabetizare cu USAID, care să înceapă în februarie 2019. Ei au personal limitat, așa că rugați-vă pentru unii parteneri și lideri filipinezi să se angajeze să-i ajute. Cereți-I lui Dumnezeu ca să existe disponibilitate pentru implicare din partea consultanților pentru alfabetizare și educație, care lucrează în alte țări. Rugați-vă ca aceștia să poată contribui eficient la acest proiect. Alăturați-vă lor în rugăciune pentru comunitățile lingvistice cu nevoi mai mari, să poată fi incluse în proiect. Rugați-vă pentru favoarea autorităților din Ministerul Educației, să ajute pe cei cu cele mai multe nevoi.

Programul de alfabetizare bazat pe Scriptură: Bangladesh
Aduceți mulțumiri pentru că 20 de membri ai unei comunități lingvistice din Bangladeshau terminat Manualul 1 din seria de abecedare bazate pe Scriptură și încep Manualul 2. Rugați-vă pentru toți elevii din cadrul programului de alfabetizare, deoarece aceștia interacționează cu Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare lecție. Rugați-vă ca urmașii lui Isus să crească în credința lor și ca alți studenți să vină la Dumnezeu. Rugați-vă pentru publicarea și distribuirea unor noi cărți produse în timpul unui atelier al autorilor, la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Rugați-vă pentru echipa de conducere care planifică și sprijină programul de alfabetizare.

Wycliffe România