Guvernul francez nu va modifica legislația pentru a permite sinuciderea asistată

Nu ar trebui să existe modificări ale legislației franceze pentru a permite sinuciderea asistată, a anunțat Comitetul Consultativ Național Francez pentru Etică (CCNE). În prezent, este ilegal ca medicii să determine în mod deliberat moartea unei persoane prin sinucidere asistată, scrie Christian.org.uk

CCNE a spus că modificarea legii pentru a permite sinuciderea asistată „nu este dorită”. Într-un raport de revizuire a legii, Comitetul a subliniat diferența crucială între „moartea naturală” și „a omorî”. Este de asemenea de remarcat faptul că acceptarea legii ar putea avea consecințe inacceptabile din punct de vedere etic de a devaloriza viețile celor mai fragile și vulnerabile persoane.

CCNE a concluzionat că ar fi practic imposibil să se definească în condiții de siguranță orice „circumstanțe excepționale” în care sinuciderea asistată sau eutanasia ar putea fi admise. Comitetul național consultativ francez pentru etică este un organism independent care face recomandări Guvernului privind biologia, medicina și sănătatea.