Ziua internațională a Bibliei – o celebrare publică a Bibliei în întreaga lume!

Căci pământul va fi umput de cunoștința slavei Domnului, așa cum apele acoperă fundul mării” – Habacuc 2:14

Dacă citești acest site, cu siguranță ai cunoștințe generale despre Biblie! Ai un psalm preferat? Sau un pasaj special care te-a ajutat să treci prin vremuri grele? Vrei să împărtășești cu lumea ce înseamnă Biblia în viața ta? Sau vrei să îi ceri lui Dumnezeu să binecuvânteze țara ta? Echipa ȘtiriCreștine.ro a decis să facă o tradiție din marcarea Zilei Internaționale a Bibliei (ZIB), iar anul ăsta este bifată în calendar cu data de 18 noiembrie 2018.

Până duminică, dăm startul unui șir de provocări și istorii captivante despre experiențele oamenilor cu Biblia – cea mai iubită și în același timp urâtă carte din toată istoria omenirii!

Un pic de istorie

Prima Zi Națională a Bibliei în SUA a fost marcată acum 77 ani de ani în urmă și a fost instituită de președintele Roosvelt. Anul 1941, Al Doilea Război Mondial era în plină ascensiune. În acea perioadă dureroasă pentru lumea întreagă, președintele american Franklin Delano Roosevelt, declară săptămâna dinaintea Zilei Recunoștinței, drept Săptămâna Națională a Bibliei. De atunci încoace, perioada 12-18 noiembrie, este dedicată anual Zilei Naționale a Bibliei în SUA, perioadă în care oamenii sunt motivați să citească Biblia, să o împărtășească cu alții și să îl onoreze pe Dumnezeu pentru mesajul lui veșnic viu. Cum a fost instituită și marcată prima Săptămână Națională a Bibliei din istoria SUA, vedeți AICI!

Ziua Bibliei trece frontierele

La 70 de ani distanță, Ziua Internațională a Bibliei se naște în 2014 mai mult ca o mișcare media, în care oamenii au fost provocați să citească și să împărtășească pasaje din Scriptură în mediul public și online. Prima Zi Internațională a Bibliei a fost marcată oficial pe 24 noiembrie 2014, transmițând tradiția de 7 decenii instituită de Roosvelt în 1941 dincolo de hotarele Statelor Unite ale Americii și trecând nu doar frontiere, dar și mări, munți și oceane.

Richard Glickstein, președintele Asociației Naționale a Bibliei, a declarat pentru The Christian Post cu ocazia primei Zile Internaționale a Bibliei: „Acesta este un simplu act de credință care vine din dorința de a-l onora pe Dumezeu pentru Cuvântul Său. Cuvântul lui Dumnezeu este menit să ne încurajeze personal și să ne umple de speranță. În același timp, Biblia ne aduce împreună ca să ne putem bucura de darul acesta minunat și să avem încredere că Dumnezeu poate schimba lumea în care trăim prin Cuvântul Lui. Cuvântul lui Dumnezeu mi-a schimbat viața și o face în continuare. Ziua internațională a Bibliei nu este evenimentul nostru, ci sperăm că este un eveniment pentru toată Biserica lui Hristos, ca toți cei ce îl iubesc pe Dumnezeu să se unească și să vină cu mulțumire înaintea Lui”, este mesajul și provocarea transmisă de Richard Glickstein la instituirea Zilei Internaționale a Bibliei!

Provocare ZIB 2018!

Alătură-te nouă pentru acest eveniment mondial pe rețelele de socializare, folosind hashtag – #biblecelebration. Iar dacă ești păstor, alătură-te păstorilor din întreaga lume care vor predica duminică despre măreția Cuvântului lui Dumnezeu și despre binecuvântarea pe care o aduce Biblia în viața noastră.

Printre milioanele de participanți de anul trecut de la evenimentul IDOB pe rețelele de socializare se numără și faimosul muzeu francez de artă Louvre. Sperăm ca mai mulți oameni să împărtășească și anul acesta – prin fotografii, videoclipuri și mesaje – faptul că iubesc Cuvântul lui Dumnezeu. Cereți păstorilor voștri să se alăture celebrării pe 18 noiembrie predicând despre Biblie. Vrem să facem să răsune Cuvântul lui Dumnezeu în întreaga lume!

Vrem să proclamăm împreună Cuvântul lui Dumnezeu! Participă și tu cu fotografii și videoclipuri pentru a încuraja toți oamenii să citească Cuvântul lui Dumnezeu și adaugă hashtag-ul – #BibleCelebration – pentru a apărea pe rețelele noastre de socializare.

Dacă ai o experiență inedită cu Biblia ta, scrie-ne la contact@stiricrestine.ro și noi vom publica pe site povestea ta. Hai să spunem lumii întregi măreția, frumusețea, adâncimea și înălțimea înțelepciunii lui Dumnezeu pe care ne-a lăsat-o în cea mai frumoasă scrisoare de dragoste – Biblia!

Pentru mai multe articole şi campania de Ziua Bibliei marcată anult trecut, accesaţi ŞtiriCreştine.ro AICI!