Bible Show – Un soft românesc pentru afișarea textului Scripturii folosit în biserici din întreaga lume

„Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul.” (Isus în Ev. Matei 24:14)

În fiecare zi vedem tot mai multe semne profețite pentru vremurile de pe urmă ale istoriei acestui pământ. Sfârșitul se apropie, iar Vestea Bună a Împărăției adusă de Domnul Isus Hristos este răspândită prin toate mijloacele, pretutindeni unde oamenii au ales să locuiască. Unii, evident, primesc cu bucurie mesajul mântuirii și stabilesc o relație personală cu Dumnezeu ca Tată, dar alții, din nefericire, Îl resping și refuză iertarea divină. Cu toții suntem chemați, așadar, să propovăduim Evanghelia, cu atât mai mult cu cât tehnologiile moderne de comunicare prin mijloace electronice facilitează foarte mult împlinirea acestui obiectiv.

Tocmai acesta este și scopul aplicației software BibleShow, dezvoltată specific pentru propulsarea Cuvântului lui Dumnezeu pe ecrane mici și mari, în comunități creștine care se adună să citească sau să studieze textul Sfintei Scripturi. Totul a început în primii ani de după 2000, când în bisericile din România și-a făcut apariția videoproiectorul. Acesta s-a dovedit extrem de util pentru afișarea strofelor cântărilor, dar pentru versete biblice în română programele pe calculator erau mai greu de folosit, iar textul biblic era plin de greșeli. În acest context un tânăr din Timișoara a simțit chemarea lui Dumnezeu de realiza o simplă aplicație pentru Windows care să ajute comunitatea locală în vederea proiecției textului Scripturii, și în același timp să se asigure că toate greșelile ortografice din versiunea Bibliei Cornilescu să fie eliminate.

Întrucât BibleShow s-a dovedit a fi un soft stabil, ușor de folosit și mai ales gratuit, tot mai multe biserici au solicitat obținerea lui. Internetul a devenit mediul optim pentru prezentarea aplicației, dar mai ales pentru descărcarea ei pe orice dispozitiv online. Astfel, programul a ajuns să fie instalat pe calculatoare din toată țara, și nu numai, nefiind necesară o conexiune permanentă la Internet pentru funcționarea acestuia. Prin intermediul diasporei române și a rețelelor de socializare, multe biserici din Occident au solicitat programul în limba engleză și versiuni biblice în numeroase limbi și dialecte.

Astăzi BibleShow este instalat pe zeci de mii de sisteme laptop/desktop din întreaga lume și conține peste 150 de versiuni în 60+ de limbi, majoritatea fiind vorbite de populații numeroase demografic. În toate acestea nu trebuie să se vadă meritul vreunui om, ci puterea lui Dumnezeu de a-Și manifesta dragostea pentru o lume care s-a îndepărtat de adevărurile biblice.

Prin această mărturie dorim să fii încurajat(ă) să prețuiești talentul cu care ai fost înzestrat(ă), și să-l pui la dispoziția altora într-un mod creativ și necondiționat, entuziasmat(ă) de dragostea lui Hristos care te-am mântuit și pe tine. Nu e vorba de a dovedi aici mândria de a fi român și nici de celebrarea Centenarului Marii Uniri, ci faptul că un Creator iubitor poate folosi un instrument nesemnificativ și neputincios să împlinească o nevoie vitală a Trupului Său – Biserica. Desigur, vor fi piedici pe cale, o mulțime de greutăți și probleme aparent imposibil de rezolvat; dar în toate acestea ai ocazia să rămâi credincios văzând soluția miraculoasă a intervenției Sale, sau să te conformezi Planului Său de a schimba în mod neașteptat direcția spre ceva surprinzător mai bun.

Aventura nu se oprește aici. Cu ajutorul Domnului aplicația BibleShow are încă multe funcții noi de implementat, module biblice, teme grafice etc., astfel încât să ajungă pe orice ecran de afișare, nefiind îngrădit de zidurile bisericilor. Rugăciunea fierbinte a cititorilor acestor rânduri este binevenită, chiar dacă Domnul are așteptări mai mari de la unii dintre noi – căci „Cui i s-a dat mult, i se va cere mult și cui i s-a încredințat mult, i se va cere mai mult.” (Luca 12:48)

Miodrag Recheșan

www.BibleShow.net