„Irlanda este dornică să ajute”: Guvernul Irlandei deschis la cererea de refugiu a Asiei Bibi

Este probabil ca Irlanda să răspundă afirmativ la cererea de refugiere înaintată de către Asia Bibi, conform declarațiilor unor pastori.

Asia Bibi, care a petrecut opt ani la închisoare în așteptarea executării sentinței la moarte în urma unei blasfemii, a fost eliberată din închisoare luna aceasta, după ce Curtea de Judecată a retras acuzațiile și i-a ordonat eliberarea.

Este raportat că Bibi a fost ținută într-o locație secretă din capitala Pakistanului, Islamabad, din considerente de securitate. Extremiștii, care o acuză de insultarea profetului Mohamed, îi cer moartea prin spânzurare publică.

Ministrul Justiției Charlie Flanagan a fost întrebat în seara zilei de 16 noiembrie dacă Irlanda ar putea considera opțiunea de a-i oferi refugiu lui Bibi.

„În cazul în care primim o cerere, cred cu tărie că va fi luată în considerare spre a fi aprobată,” declară Flanagan.

Tánaiste și Ministrul de Externe Simon Coveney susțin că au discutat problema cu Ministrul Justiției.

„Irlandei i-ar plăcea să fie de ajutor,” declară el, adăugând că aceasta trebui să aibă loc în așa fel încât să nu pună pe nimeni în pericol.

„Cu siguranță dorim să facem parte din această acțiune de ajutorare, dacă putem; așadar, dacă este vreo cerere, îi vom răspunde în mod favorabil și corespunzător, cu scopul de a garanta siguranța cuiva care în mod clar este în pericol în propria țară,” afirmă Ministrul Justiției al Irlandei.

Acesta este un caz terifiant despre cum sunt tratate femeile în multe părți ale lumii. „Este șocant, dar aceasta este realitatea.”, declară el.

Și altor țări, precum Canadei și Regatului Unit, le-a fost solicitat să permită refugiul Asiei Bibi; pe deasupra, Guvernul Britanic a primit cereri pentru suspendarea fondurilor de ajutorare către Pakistan, dat fiind acest caz.

 

Sursa: thejournal.ie