Patru cetăţeni finlandezi expulzaţi din Malaezia pentru că distribuiau literatură creştină

Patru turişti finlandezi vor fi deportaţi şi li se va interzice să mai intre în Malaezia, după ce au fost reţinuţi pentru că distribuiau materiale creştine pe o insulă turistică din această ţară majoritar musulmană, conform poliţiei locale.

Cei doi bărbaţi şi cele două femei, cu vârste cuprinse între 27 şi 60 de ani, au fost arestaţi pe 20 noiembrie la hotelul la care stăteau, în nordul insulei Langkawi, după ce poliţia a primit mai multe plângeri că aceştia împărţeau materiale creştine în locuri publice. Poliţia a confiscat şi 47 de pixuri cu versete biblice şi 336 de agende ce conţineau de asemenea texte din Biblie.

Mohamad Iqbal Ibrahim, şeful poliţiei din Langkawi, a declarat că cei patru au fost transferaţi în custodia departamentului de imigrări ca urmare a unei decizii luate de către autorităţi de a-i deporta. El a mai spus că aceştia vor fi trecuţi și pe o listă neagră şi toate materialele creştine găsite asupra lor vor fi confiscate şi distruse.

Biroul procurorului general va trimite o scrisoare ambasadei Finlandei pentru a protesta privind comportamentul celor patru, a adăugat el.

Prozelitismul în rândul musulmanilor, care compun aproape două treimi din populaţia de 31 de milioane de oameni din Malaezia, de către membrii altei religii este interzis, deşi invers este permis. Musulmanilor nu le este permisă, prin lege, schimbarea religiei.

Agenţia finlandeză de ştiri STT a informat asupra faptului că unul dintre cei patru turişti reţinuţi face parte din Joosua Missio, un grup creştin de tineri finlandezi cunoscuţi pentru că promovează stiluri de viaţă sănătoase şi călătoresc cu un autobuz inscripţionat cu mesajul „Finlanda pentru Isus” la festivalurile de muzică ce au loc în această ţară nordică.

Sursa: Miami Herald

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine