Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Ministru britanic: “Siguranţa Asiei Bibi este o preocupare principală pentru guvernul Marii Britanii”

Ministrul de interne britanic, Sajid Javid, a apărat poziţia guvernului din care face parte privind răspunsul la cererea de azil formulată de familia Asiei Bibi.

Guvernul britanic a fost supus la presiuni să ofere azil lui Asia Bibi şi familiei ei, după ce a fost eliberată din închisoare, după ce acuzaţiile de blasfemie împotriva ei au fost respinse.

Achitarea Asiei Bibi de către Curtea Supremă din Pakistan, a determinat izbucnirea unor proteste violente organizate de către radicali musulmani pe tot cuprinsul Pakistanului, iar Bibi şi familia ei au rămas ascunşi după ce au primit numeroase ameninţări cu moartea.

Răspunzând unor întrebări în parlamentul britanic, ministrul de interne a spus că nu poate comentă detaliile exacte privind implicarea guvernului pentru că acst lucru ar creşte riscul privind siguranţa Asiei Bibi.

„Preocuparea noastră principală este siguranţa Asiei Bibi şi a familiei ei, şi ne dorim o rezoluţie rapidă în cazul ei. Există mai multe ţări care sunt luate în discuţie pentru o destinație finală pentru familia ei, după ce procedurile legale vor fi îndeplinite, şi nu ar fi înţelept să fac mai multe comentarii în acest moment.”

Săptămâna trecută, primul ministru Theresa May a fost obligată să dezmințească unele informaţii apărute în mass-media, conform cărora ar fi respins solicitarea familiei lui Bibi de a se stabili în Marea Britanie, de teamă că ar fi creat tensiuni în interiorul comunităţii musulmanilor britanici.

„Un rol important îl au instanţele şi guvernul din Pakistan. Primul ministru Imran Khan, a promis public că va respecta legea şi că vă pune în aplicare decizia Curţii Supreme din Pakistan, şi va oferi protecţie lui Asia Bibi.”

„Putem aborda situaţia în două moduri. Putem să facem declaraţii că să arătăm că Marea Britanie face ceva sau putem cere ce este drept pentru Asia Bibi. Lucrăm împreună cu alţii din comunitatea internaţională şi cu guvernul pakistanez pentru a asigura – şi asta este obiectivul nostru principal – protecţie şi siguranţă pentru Asia Bibi şi familia ei.”

Biserica Angliei a primit şi ea critici pentru lipsa de implicare în situaţia Asiei Bibi.

Răspunzând unor întrebări în timpul unei dezbateri privind persecuţia la care sunt supuşi creştinii, Caroline Spelman care este mandatarul privind domeniile bisericii a spus că au fost discuţii din partea bisericii cu reprezentanţii ministerului de interne, însă a reiterat nevoia de prudenţă.

Sursă: christiantoday.com

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă