SUA: Un pastor susținător al președintelui Trump, a spus că noul Congres va arăta „ca o republică islamică”

MINNEAPOLIS, MN – NOVEMBER 06: Minnesota Democratic Congressional Candidate Ilhan Omar speaks at an election night results party on November 6, 2018 in Minneapolis, Minnesota. Omar won the race for Minnesota’s 5th congressional district seat against Republican candidate Jennifer Zielinski to become one of the first Muslim women elected to Congress. (Photo by Stephen Maturen/Getty Images)

După o serie de victorii istorice la aceste alegeri intermediare, inclusiv alegerea primelor femei de origine musulmană și nativ-americană în Congres, un pastor conservator se plânge de diversitatea crescândă la Capitol Hill.

„Congresul va arăta acum ca o republică islamică”, a declarat E. W. Jackson, în cadrul emisiunii de radio Urban Family. „Suntem o țară iudeo-creștină. Suntem o națiune înrădăcinată și întremeiată pe creștinism, iar cei care nu agreează acest lucru, să trăiască în altă parte.”

Pastorul a continuat: „Este foarte simplu. Doar mergeți și locuiți în altă parte. Nu încercați să schimbați țara noastră într-un fel de republică islamică și nu încercați să implementați legea șariei în țara noastră.”

Afirmațiile lui Jackson au venit ca răspuns la propunerile democraților de a schimba legislația care interzice purtarea baticului și a hijab-ului în Casa Reprezentanților. Această propunere a democraților a fost făcută pentru a acomoda venirea parlamentarei Ilhan Omar din Minnesota, una din primele femei de origine musulmană din istoria Congresului Statelor Unite, alături de reprezentanta Rashida Tlaib din Michigan.

„Eu sunt cea care decid să port o eșarfă pe cap”, a scris Omar pe Twitter după alegerile din noiembrie. „Este alegerea mea – o alegere protejată de Primul Amendament. Și aceasta nu este ultima interdicție, pe care intenționez să o ridic.”

Schimbarea a fost propusă în colaborare cu Nancy Pelosi, actuala lideră a Casei Minorităților, cea care va fi probabil următorul purtător de cuvânt în ianuarie, când democrații vor fi din nou majoritari. Pe lângă modificările aduse intedicțiilor vestimentare, democrații propun, de asemenea, interzicerea discriminarii față de persoanele LGBTQ și crearea unui birou independent care să promoveze diversitatea în ceea ce privește angajările.

Jackson, fost pușcaș marin, este fondatorul bisericii „Called Church” din Virginia și al fundației „Staying True to America’s National Destiny” (Rămâi fidel destinului național American), a cărei misiune este de a uni americanii pentru a „păstra valorile și moșteniarea noastră iudeo-creștină”.

La începutul acestui an, Jackson a candidat pentru un loc în Senatul Virginiei, însă a pierdut primatul republican. El a fost, de asemenea, și candidatul nominat de către republicani în funcția de guvernator locotenent al statului sudic în 2013, însă a pierdut alegerile.

În timpul programului de radio, Jackson a susținut, că nu este islamofob, însă a continuat să numească islamul „o amenințare pentru umanitate”.

„Nu vreau să fiu înțeles greșit, cred în libertatea religiei, cred în Primul Amendament, însă nu doresc să votez pentru ca un musulman să preia conducerea unui birou de stat”, a spus Jackson. „Eu, personal, nu voi vota pentru așa ceva.”

Sursa: Newsweek