Prim-ministrul Pakistanului declară că Isus nu este menționat niciunde în istorie și îndeamnă Occidentul să incrimineze blasfemia

Imran Khan, prim-ministrul pakistanez, a afirmat luna trecută că nu există „nicio mențiune” despre Isus în istorie. De asemenea, a declarat că dorește legi mai stricte în ce privește blasfemia.

Khan a făcut aceste declarații controversate pe 20 noiembrie, dată care marchează ziua de naștere a profetului Mohamed. În discursul său, prim-ministrul a făcut o comparație între Isus și Mohamed.

„Au existat și alți profeți ai lui Allah [înafară de Mohamed], dar nu există despre ei nici o mențiune în istoria omenirii. Moise este menționat, dar despre Isus nu se menționează nimic în istorie”, a spus el conform unei traduceri publicată de Institutul de Cercetare Media din Orientul Mijlociu.

„Dar întreaga viață a lui Mohamed, care a fost ultimul profet al lui Allah, face parte din istorie”, a adăugat Khan.

Prim-ministrul a vorbit de asemenea despre eforturile Pakistanului de a incrimina blasfemia și în afara țării. În Pakistan, insulta la adresa lui Mohammed este o crimă demnă de moarte. Khan a lăudat implicarea ministrului său de externe în anularea unui concurs de desene animate cu Mohamed din Olanda la începutul acestui an.

El a mai spus că Pakistanul luptă împotriva blasfemiei în țările occidentale în Organizația pentru Cooperarea Islamică și în Organizația Națiunilor Unite. De exemplu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a susținut luna trecută condamnarea unei femei de origine austriacă pentru că a comparat căsătoria lui Mohamed cu o fată de 6 ani, cu pedofilia.

Khan a lăudat instanța pentru că s-a pronunțat împotriva acestei femei.

„Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a declarat pentru prima dată că nu este permis să jignești religia cuiva sub pretextul libertății de exprimare, în special, să hulești împotriva lui Mohamed”, a spus el.

Khan a mai declarat, că protestele violente împotriva blasfemiei sunt interpretate greșit de către Occident.

„La fiecare câțiva ani, profetul nostru este hulit și dezonorat într-o țară din Vest. Care este consecința acestei situații? Musulmanii se înfurie. Ieșim pe străzi și protestăm… Acest lucru le dă posibilitatea dușmanilor noștri să le spună oamenilor din Occident că islamul este o religie care răspândește violența”, a spus el. „Ei primesc ocazia să răspândească propaganda împotriva islamului.”

Khan a cerut țărilor din întreaga lume să adopte o „Convenție Internațională privind Prevenirea Defăimării Religiilor”. Scopul acestei convenții va fi să se asigure că „libertatea de exprimare nu poate fi folosită ca un pretext să îi rănească pe cei 1,25 de miliarde de musulmani din lume.”

În esență, el solicită degradarea libertății de exprimare pentru a proteja reputația lui Mohamed. Khan a menționat că Pakistanul va juca un rol principal în acest efort.

Discursul prim-ministrului vine într-un moment în care musulmanii radicali din Pakistan cer asasinarea Asiei Bibi, o femeie creștină acuzată de insultarea lui Mohammed. Asia Bibi a fost recent achitată de toate acuzațiile, dar rămâne în pericol în timp ce caută împreună cu familia ei un azil în Occident.

Radicalii extremiști cer, de asemenea, executarea judecătorilor Curții Supreme din Pakistan care au eliberat-o pe Asia Bibi.

Sursa: CBN News

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine