Atac terorist la Strasbourg! Teroristul ar fi strigat: „Allah este mare”!

O căutare la nivel naţional este în desfăşurare în Franţa, pentru a prinde un terorist care a deschis focul în piaţa de Crăciun din oraşul francez Strasbourg, situat la graniţa cu Germania. Suspectul a fost auzit strigând Allahu Akbar – expresie care înseamnă „Allah este mare” în limba arabă.

Doi oameni au fost ucişi, un altul se află în moarte cerebrală şi alte 12 persoane au fost rănite, câţiva dintre aceştia fiind în stare critică.

Poliţia franceză a declarat că îl caută pe Cherif Chekatt, de 29 de ani. Acesta are un cazier impresionant în Franţa şi Germania, cu 25 de cazuri penale împotriva lui şi este considerat „extremist”.

Un martor ocular povesteşte că nu a înţeles ce se întâmplă de la început: „Am auzit focuri de armă. Au fost 2-3 împuşcături la început şi am crezut că sunt petarde,” spune Maurice.

Pe reţelele sociale oamenii au postat filmuleţe din zona atacului.

„Am auzit împuşcături din nou, au fost cam 5-10 focuri de armă. Oamenii au început să ţipe şi am auzit mulţimile care fugeau. Abia atunci am înţeles că este un atac terorist,” a mai spus Maurice.

Proprietarii de magazine şi-au închis uşile, iar locuitorii din zonă au primit ordin să rămână în casă. Autorităţile au ridicat nivelul de alertă din ţară.

Un atac similar, petrecut în luna decembrie într-o piaţă de Crăciun, a mai avut loc acum doi ani în Berlin, iar 12 oameni au fost atunci ucişi.

Sursa: CBN News