Cruce din lemn rămasă neatinsă de incendiile care au făcut ravagii în California devine un simbol al speranței

The Camp fire rages through the town of Paradise, Calif., in Butte County on November 8, 2018. Dozens of businesses and home were destroyed as the fire moved faster than firefighters could react to it. (Neal Waters/Zuma Press/TNS)

Incendiile devastatoare din California au distrus 95% din oraşul Paradise, însă flăcările au ocolit ceea ce a devenit un simbol al speranţei pentru locuitorii oraşului, care şi-au văzut casele şi agoniseala de o viață transformate în cenuşă.

O fotografie înfăţişează o cruce de lemn înconjurată de flăcările ce au cuprins clădirea bisericii luterane „Mântuitorul nostru”, casa parohială şi toţi copacii care le înconjurau.

Brandon Merrick, pastorul bisericii: „ Am spus bisericii noastre că această imagine este un simbol puternic, pentru că tot ceea ce omul construieşte cu mâinile lui este trecător, însă ceea ce Dumnezeu a făcut pentru noi la cruce este veşnic şi nu poate fi luat sau ars în foc.”

Merrick a spus că el şi familia lui au trebuit să plece în grabă în ziua când focul a înaintat către zona în care se găsea clădirea bisericii. Chiar dacă era 9 dimineaţa, pe 8 noiembrie atunci când au fugit, afară era întuneric ca la miezul nopţii.

Așa arăta zona înainte de incendiu

„Sunt bucuros, dar sunt şi trist,” adaugă pastorul Merrick, „este o amintire dureroasă despre ce se poate întâmpla cu lucrurile şi oamenii acestei lumi, există însă şi o speranţă reală în mijlocul acestei tragedii, care nu poate fi distrusă de nimic. Dumnezeu este cu noi.”

Fotografia, care a fost făcută de către un cuplu, Tyler Frank şi Elizabeth Osborn, care şi ei fugeau din calea focului, s-a viralizat pe reţelele sociale unde a rezonat cu intensitate în inimile multor oameni.

Frank şi Elizabeth, care au pierdut şi ei totul în timpul incendiilor, spun că atunci când fugeau din calea focului, au găsit refugiu în parcarea bisericii luterane, unde s-au simţit în siguranţă şi unde li s-a întărit încrederea că vor reuşi să scape din aceste incendii îngrozitoare.

 „Este o mare ocazie pentru ca Evanghelia să fie vestită,” spune pastorul Merrick. „De asta iubesc această fotografie. Ea conţine un mesaj care nu este doar pentru cei care au fost afectaţi de incendii. Ea vorbeşte ţării şi lumii întregi.”

Sursa: FoxNews