Biserica Anglicană a publicat „îndrumări” pentru planificarea serviciilor care să marcheze schimbarea genului

Biserica Anglicană (engl. Church of England) a emis o serie de îndrumări din partea Casei Episcopilor către parohiile sale, pentru planificarea serviciilor care să marcheze schimbarea de la un sex la altul, la persoanele transgender.

Noile sfaturi care au fost publicate, recomandă clerului să fie „creativ și sensibil” în liturghie, pentru a le oferi oamenilor posibilitatea să marcheze această schimbare majoră din viața lor. Biserica recomandă, de asemenea, ca la serviciile care marchează tranziția de gen să aibe loc și botezuri. La aceste servicii se poate face și stropirea cu apă sfințită, cât și ungerea cu ulei.

Andrea Minichiello Williams, directoare executivă al Concernului Creștin și membră în Sinodul Bisericii Anglicane, a declarat că Biserica Anglicană „își continuă traiectoria devastatoare către o negare totală a lui Dumnezeu și a Cuvântului Său”, întorcându-și spatele la tot ceea ce Dumnezeu a spus în Biblie.

„Ca și creștini, nu avem nevoie să sacrificăm adevărul într-o încercare greșită de a fi iubitori”, a spus ea într-un comunicat de presă. „Propagarea minicunilor și a miturilor ideologiei transgender, care induc în eroare oamenii și societatea, nu este nicidecum o dovadă a dragostei. Actul botezului este pentru a identifica o persoană cu Isus, atunci când aceasta începe să Îl urmeze pe Isus în viață. Folosirea botezului pentru a celebra o tranziție de gen, întoarce totul pe dos, încurajând oamenii să își urmeze propriile înclinații, și să trăiască în identități contrare felului în care Dumnezeu i-a creat”, a adăugat Williams.

„Ceea ce este foarte trist, este că îndrumările propuse se leagă de noțiunea neîntemeiată și neadevărată a faptului că o persoană se poate „naște în trupul greșit”, respingând adevărul că Dumnezeu, după ce a creat omul ca și bărbat și femeie, a declarat că tot ce făcuse era „foarte bun”. Așa cum Dumnezeu este pentru totdeauna Dumnezeul adevărului – nu al minciunilor – și noi, ca și creștini, nu trebuie să încercăm să ne adaptăm la ideologia transgender.

Ca și creștini, nu avem nevoie să sacrificăm adevărul într-o încercare greșită de a fi iubitori. Propagarea minicunilor și a miturilor ideologiei transgender, care induc în eroare oamenii și societatea în care trăim, nu este nicidecum o dovadă a dragostei”, a continuat ea.

„Nici Biblia, Cuvântul revelat și perfect al lui Dumnezeu, și nici doctrina oficială a Bisericii Anglicane, nu recunoaște teoria postmodernă a genului. Acum este momentul, ca episcopii să proclame învățătura adevărată în această chestiune, iar clerul să declare adevărul cu dragoste și compasiune”, a concluzionat Williams.

Îndrumările au fost aprobate de către Casa Episcopilor din Biserica Anglicană. Acestea vin în urma unei inițiative adoptată de către Sinodul General în anul 2017, de a-i primi pe cei transgender în biserică.

Noua direcție include următoarea afirmație: „Biserica Anglicană le urează bun venit și încurajează participarea necondiționată a persoanelor transsexuale, ca oricare alt membru, în trupul lui Hristos, și se bucură de diversitatea acestui corp, în care toți creștinii au fost botezați într-un singur Duh.”

Sursa: CBN News