Un Cuvânt pentru perioada sărbătorilor!

În fiecare an, în timp ce aşteptăm cu nerăbdare Sărbătoarea de Crăciun, ne reamintim ce sărbătorim: Naşterea Domnului Isus! Inimile noastre se umplu de recunoştinţă către Tatăl Ceresc pentru că a trimis un Mântuitor în lume ca să ne salveze din păcat. Sărbătoarea Naşterii Domnului este un timp deosebit plin de bucurii şi binecuvântări de tot felul. Ne place să vedem cutii frumos ambalate cu cadouri în jurul brăduţului din mijlocul camerei. Ne place să cântăm imnuri şi colinde şi să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru multele binecuvântări pe care ni le-a dat.

Chiar dacă această imagine este una frumoasă, totuşi ea nu este o realitate pentru foarte mulţi oameni. Unii dintre noi nu simţim „bucuria” sărbătorilor şi suntem extenuaţi după o perioadă de liste, cumpărături, alergătură şi greutăţile vieţii de fiecare zi. În loc să o luăm încet şi să medităm la binecuvântările luiDumnezeu, ne lăsăm copleşiţi de pregătirile cu sezonul sărbătorilor. Cultura noastră a ajuns să îmbrăţişeze consumerismul şi este uşor să uiţi de binecuvântările lui Dumnezeu şi de adevăratul lor scop şi semnificaţie în viaţa noastră.

Când ne găsim prinşi până peste cap cu activităţile din sezonul sărbătorilor, ne ajută să ne gândim că Dumnezeu are controlul asupra tuturor lucrurilor şi El a creat acest Univers. Primele cuvinte din Biblie sunt:

„La început Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Pământul era pustiu şi gol; peste faţă adâncului de ape era întuneric şi Duhul lui Dumnezeu se mişca deasupra apelor.” (Geneza 1:1-2)

Dumnezeu a creat tot ce ne înconjoară – oceanele, râurile, păsările, animalele, peştii şi animalele, toată lumea vegetală, iar la sfârşit a făcut „om după chipul Nostru” şi după fiecare zi a creaţiei Dumnezeu constata că „erau bune”. După ce a creat bărbatul şi femeia, „Dumnezeu i-a binecuvântat şi le-azis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mișcă pe pământ.” (Geneza 1:28)

„Binecuvântat” este un cuvânt puternic. Dar ce este binecuvântarea? Binecuvântarea pe care o dă Dumnezeu este puterea pe care El o dă pentru a realiza lucrurile pe care le dorim, cele pe care ni le propunem sau lucrurile care trebuie făcute. Practic, Dumnezeu a spus: „Am umplut pământul cu lucruri şi vietăţi pe care Eu le numesc bune, acum îţi dau ţie puterea să umpli pământul cu lucruri care să-mi placă Mie. Te binecuvântez şi îţi dau autoritate peste orice lucru şi orice vietate de pe pământ.”

Dacă înţelegem că totul este un dar de la Dumnezeu, atunci trebuie să pricepem şi faptul că Satan va încerca să manipuleze binecuvântările lui Dumnezeu, să le corupă şi să le transforme în lucruri care să ne controleze pe noi. Diavolul este şiret şi va încerca să pervertească lucrurile bune ale lui Dumnezeu şi să manipuleze mintea noastră asupra scopurilor pe care Dumnezeule le are în folosirea lor. Primul păcat din Eden a fost tocmai aceasta: folosirea unor lucruri bune de o manieră păcătoasă.

Sărbătoarea Crăciunului trebuie să fie un dar şi o aducere aminte a ceea ce Dumnezeu a făcut. Dar, la fel cum Eva a fost ispitită în Eden, ispita poate veni şi asupra noastră atunci când ne aşteptăm mai puţin. Atenţia noastră tinde să se îndepărteze de la binecuvântările lui Dumnezeu  înspre dorinţele şi nevoile noastre personale, iar timpul nostru este consumat cu găsirea de modalităţi ca să ne binecuvântăm pe noi în loc să-i binecuvântăm pe alţii.

Naşterea Domnului Isus este un fapt istoric care s-a întâmplat exact după un lung şir de tentative ale Diavolului de a zădărnici planurile lui Dumnezeu. Vestea Bună este că venirea lui Isus este victoria supremă care a pus capăt încercărilor lui Satan de a distruge scopul lui Dumnezeu. Isus a învins moartea şi ne dă o binecuvântare veşnică – darul vieţii veşnice cu El – pentru toţi cei care cred şi acceptă voia Lui pentru viaţa lor.

Trebuie să primim binecuvântările lui Dumnezeu şi să le folosim ca să aducem închinare Regelui. Este cel mai minunat lucru care există: să fii martorul acestui ciclu continuu al primirii şi dăruirii – dăruire generoasă către cei în nevoie. Te invit să meditezi la cea mai mare binecuvântare din toate: un Mântuitor care s-a dăruit pe El însuşi pentru ca să te răscumpere.

Te încurajez în această perioadă aglomerată, de cumpărături, pregătiri şi alergătură de la supermarket la mall, să iei o pauză, să meditezi la binecuvântările pe care Dumnezeu le-a revărsat în viaţa ta şi să îl rogi să te călăuzească spre a-i binecuvânta şi tu pe cei care sunt în nevoie. Dumnezeu binecuvântează pe aceia care dau din posesiile lor pământeşti pentru a face viaţa altora mai bună. Dumnezeu te-a binecuvântat ca să fii o binecuvântare!

Autor: Gary Wilkerson

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine