Poți vedea vântul?

„Căci iată că El a întocmit munţii, a făcut vântul şi spune omului până şi gândurile lui. El preface zorile în întuneric şi umblă pe înălţimile pământului: Domnul Dumnezeul oştirilor este Numele Lui”.
(Amos 4:13)

În multe dintre luptele spirituale pe care le avem de dat, adesea se pare că rugăciunea noastră către Dumnezeu nu merge bine, nu este ascultată. Duhul lui Dumnezeu, însă, este ca și vântul, deși este invizibil și trece neobservat prin fața ochilor, întotdeauna își împlinește scopul propus.

Într-o zi din această toamnă, presiunile și problemele păreau să se aglomereze din ce în ce mai mult în viața mea, iar Dumnezeu părea să fie un pic distanțat. Vântul sufla puternic în acea zi și frunzele se învârteau în aer. M-am uitat în sus și am spus: „Doamne, Tu poți să controlezi vântul, nu-mi poți controla și mie problemele?”

În mintea mea, mi-am imaginat o conversație între mine și Dumnezeu:
„Poți vedea vântul?”
„Da, văd frunzele că sunt purtate de vânt”.
El a pus din nou aceeași întrebare: „Poți vedea vântul?” 
„Da, văd crengile copacilor că se mișcă”.

A treia oară când Domnul a vorbit, a fost ceva diferit, ceva ce mi-a atras atenția, parcă ar fi spus: „citește-Mi cuvintele de pe buze”! A repetat aceeași întrebare: „Poți vedea vântul?”. Dar de data asta am început să înțeleg mesajul. A fost unul dintre acele momente în care îți spui în sinea ta: „Ia stai…”.

Când punem cererile noastre înaintea lui Dumnezeu și nu observăm nimic sau dacă problemele se înrăutățesc, presupunem că Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor noastre. De multe ori, lucrurile trebuie să se înrăutățească înainte ca acestea să se poată îmbunătăți. Ca și vântul, puterea Duhului lui Dumnezeu este percepută prin efectele ei, nu prin observarea directă. Duhul Sfânt poate fi activ și totuși să fie nevăzut și tăcut.

Când am pus la îndoială interesul lui Dumnezeu pentru problemele mele, trecusem pe un teren moale. Spuneam că Lui nu-i păsa sau, dacă i-a păsat, nu a vrut să facă nimic. Am pus la îndoială două trăsături caracteristice ale lui Dumnezeu, și anume bunătatea și omnipotența Sa. Suntem limitați dar El (Dumnezeu) este infinit; 

Dumnezeu aude și răspunde tuturor rugăciunilor noastre. Uneori spune „da” sau „nu” sau alteori, „așteaptă”. Dacă El spune „nu”, e pentru că are un plan mai bun decât cel pe care l-am cerut. Biblia ne spune că „trăim prin credință și nu prin vedere” (2 Corinteni 5:7).

Când lucrurile par să arate cel mai rău, atunci Dumnezeu lucrează cel mai mult. Domnul vede și îi pasă. Duhul lui Dumnezeu este întotdeauna activ în viața noastră, dar este ca și vântul, dincolo de vederea cu ochii noștri de carne.

Kenneth Barnes – CBN Devotions

Scrie un comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine