Minunăția unui sunet

Soția mea și cu mine am primit un dar minunat în vara anului 2014. De fapt, două – am avut gemeni! Un miracol dublu. Două fetițe dragi. Suntem acum părinții a trei minuni: Theresa, Katarina și fiul nostru de patru ani, JJ. Nu există bucurie mai mare decât miracolul vieții. Privindu-i pe copiii noștri nu putem decât să ne bucurăm. Ce perfecțiune … fiecare fir de păr, fiecare râset, fiecare crăpătură în pielea lor. Noi nu putem decât să-i privim cu ochii plini de bucurie.

Încet, fetițele noastre au învățat să comunice, prin strigăte, expresii faciale, gesturi și și-au dezvoltat abilitățile de a folosi sunete pentru a rosti cuvinte. Într-o dimineață, înainte de a merge la serviciu, Theresa m-a salutat cu cea mai dulce frază pe care o poate auzi un tată, „tati!”. Simplitatea. Minunea. Perfecțiunea. Toate eforturile și strădaniile noastre, ca părinți, au adus, în sfârșit roade. Theresa a scos primul ei cuvânt la 6 luni.

Dumnezeul nostru este un Olar Desăvârșit. Vedem lucrarea Sa când viața copilului se formează. În primul zâmbet, primul râs, prima dată când se rostogolesc, primul lor cuvânt…

Există frumusețe în simplitatea primului cuvânt al unui copil. Există, de asemenea, minune în procesul de vorbire. Studiile recente despre vorbirea umană descriu un proces complex care implică mai multe ,,sisteme” corporale ce lucrează concomitent. Vorbirea începe în creier când acțiunea dorită este legată de un anumit cuvânt care trebuie exprimat. Conceptualizarea activează presiunea pulmonară în plămâni, ceea ce, la rândul său, generează sunete în laringe. Procesul este finalizat când aerul, care călătorește prin gât, cavitatea orală și cavitatea nazală este modificat în diferite vocale și consoane, fiind reglat de limbă și buze.

Dumnezeul nostru folosește cu măiestrie simplitatea și complexitatea pentru a obține frumusețea și minunea pe care o vedem în jurul nostru în creație. Toată creația declară laude lui Dumnezeu. Nu există nicio excepție. Cei puternici și cei slabi, cei mari și cei mici, bătrânii și tinerii, toate mărturisesc gloria lui Dumnezeu.

Privind astăzi la copiii noștri, știu că același Dumnezeu care realizează astfel de lucrări glorioase are ochii ațintiți asupra vieții fiecăruia; Știm că El este dornic să-Și dezvăluie perfecțiunile.

Dumnezeu dăruiește gratuit din bunătatea și perfecțiunea Lui. Când perfecțiunea lui Dumnezeu va izbucni, vei simți prezența Sa, puterea și bunătatea în viața ta. Îl vei vedea minunat. Dumnezeul vieții, al întregii creații, Dumnezeul care te-a făcut și care te reînnoiește în fiecare zi prin Fiul Său, așteaptă să facă ceva extraordinar în viața ta de astăzi.

,,Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele”


(Efeseni 2:10)

Paul J. Palma – CBN Devotions