Studenții la medicină au colindat pacienții în patru spitale din București

Peste 60 de studenți la medicină și teologie s-au echipat cu bucurie, dragoste, compasiune, melodii cu vestea bună și instrumente și au pornit la colindat. Nu colindatul ăla obișnuit la care primesc bomboane sau bani de buzunar. În pragul Nașterii Domnului, viitorii doctori pentru trup şi suflet au vizitat patru spitale din București. Pe lista instituțiilor medicale, de bucuria transmisă prin colinzi, s-au bucurat pacienții de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, Institutul de Recuperare Filantropia, Spitalul de Urgență pentru copii Grigore Alexăndrescu și Institutul Oncologic București.

Cum îi marchează această experiență? De ce în toiul examenelor își dedică timp pentru acest turneu inedit și cum trăiesc aceste momente printre bolnavi în prag de Crăciun? Ne spun în câteva impresii culese de la cei implicați activ în eveniment.

„Holuri de spital pustii. Liniște. Nimeni nu se așteaptă la ce o să urmeze. Noi intrăm și ne aliniem pe marginile culoarului. Unii dintre noi merg din salon în salon să anunțe pacienții că am venit să le aducem vești bune… prin cântec! Cei care se pot deplasa ies din saloane și ne privesc curioși. Începem să cântăm. Tot mai mulți ies. Mulți ne filmează, cu ochii plini de lacrimi, cu sufletul inundat de bucurie. Poate ne filmează ca cei care nu s-au putut deplasa să ne vadă și ei, măcar astfel. După fiecare colind, aplauze, felicitări pentru ceea ce facem! Vor să ne onoreze în mod tradițional, posibilități. Bineînțeles nu primim nici un ban. Doar câteva fructe, la insistențele vehemente ale câtorva paciente. Astfel de mulțumiri sincere, rar îți e dat să primești. Expresia fețelor lor, bucuria care apare pe fețele transfigurate de boală, e ceva ce nu vom uita, nu putem uita! Tocmai oamenii aceștia, care au gustat din plin suferința, ne vorbesc despre micile bucurii, ei știu că acestea sunt de fapt cele mai importante. Și ce preț greu au avut de plătit pentru a ajunge la înțelepciunea aceasta! Am mers acolo cu gândul să dăruim din ce avem, timp, energie, bucurie, inimi înălțate în cântec. Am plecat de acolo cu timpul investit, cu energie sporită, cu inimi pline de bucurie. Am vrut să dăruim dar am primit înmiit. Am plecat mai bogați! A meritat investiția! Slavă Domnului pentru astfel de ocazii! Am văzut oameni în scaune cu rotile, oameni care se ajutau de bastoane pentru a se deplasa, oameni cu sufletele îngenunchiate de boală care zâmbeau printre lacrimile calde care li se prelingeau pe obraji. Astfel de mulțumiri, astfel de binecuvântări, astfel de urări ca cele primite de la acei oameni, cărora le-am cântat pentru câteva minute, dar în care sperăm că au simțit un strop de veșnicie, astfel de cuvinte ca ale acelor oameni, care au gustat din plin ce înseamnă suferința, nu vom mai auzi în altă parte. Ei trăiesc greutăți de neimaginat, ei gustă o porție prea mare din ce înseamnă suferința, însă tocmai ei sunt cei mai capabili să ne îndemne pe noi toți să prețuim micile bucurii. Am fost acolo să dăruim bucurie, dar noi suntem cei care am plecat mai bogați, mai încurajați!”, ne-a împărtășit cu emoții Esther Pârvu, studentă în anul patru la medicină generală.

„Cu prilejul nașterii Mântuitorului, am avut deosebita plăcere și harul ca împreună cu alți tineri să colindăm spitalele zonale și din împrejurimi. Am profitat și de această oportunitate pentru a împrăștia suferinzilor mireasma Evangheliei prin distribuirea de Noi Testamente și calendare „Sămânță Bună”. Oamenii au fost copleșiți și marcați de Vestea Bună a Evangheliei. De asemenea, ne-am exercitat credința și crezul, rugându-ne pentru unii dintre suferinzi și aceștia au fost încurajați și mângâiați. Alături de rugăciune, le-am împărtășit cuvinte izvorâte din Cuvânt cu scopul de a-i încuraja să persevereze și să mențină o atitudine reverențioasă în încercare”, Ioan, student în anul trei la Institutul Teologic Penticostal.

„Știți ce mi-a spus o bătrânică deaproape 90 ani? Că era foarte sigură de venirea noastră… și ne aștepta nerăbdătoare… e al treilea an în care ne ascultă”, ne-a mărturisit Damaris Jinga.

Tinerii implicați în această slujire sunt membri ai Asociației medicilor Creștini din România. Studenți la medicină generală, medicină dentară și farmacie au făcut din acest eveniment o tradiție care scrie o istorie de peste 7 ani. De anul trecut, alături de studenții mediciniști fac parte din acțiune și studenții la teologie al Institutului Teologic Penticostal din București. Odată cu Vestea Bună transmisă prin cânt, tinerii au distribuit și peste 650 de Noi Testamente și calendare creștine, pentru ca cei ce au auzit, să guste în profunzime din bunătatea Cuvântului lui Dumnezeu.

Binecuvântații în rugăciune pentru inițiativa lor și urmați-le exemplul, mai sunt multe spitale şi mulţi bolnavi în România. Rugați-vă și pentru cei care vor petrece aceste sărbători pe un pat de spital. Rugați-vă pentru bolnavii care au nevoiede vindecare trupească, sufletească și duhovnicească.

Mulțumiți la aceste sărbători pentru harul și bunătatea Domnului și binecuvântați prin rugăciune pe cei aflați îndurere.

Sărbători Diferite cu gândul la iesle!

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107